Gurmanija.rs Logo

Recept za pitu sa višnjama

194 pregleda 03.08.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Dezert

Slika jela Recept za pitu sa višnjama
draft

Sastojci

Za testo:

500g tankih kora za pitu (kupovnih ili domaćih)

Za fil:

800g svežih ili zamrznutih višanja (bez koštica)

200g šećera

1 kašičica vanilin šećera

2 kašike griza

1 kašičica cimeta (po želji)

1 limun (sok i korica)

Za premazivanje:

100ml ulja ili rastopljenog putera

100ml kisele vode (soda-vode)

Za posipanje:

Šećer u prahu

Priprema

Priprema fila:

Ako koristite zamrznute višnje, prvo ih odmrznite i ocedite višak tečnosti.

U velikoj posudi pomešajte višnje, šećer, vanilin šećer, griz, cimet (ako koristite), sok i rendanu koricu limuna. Dobro izmešajte.

Priprema kora:

Pripremite radnu površinu i podelite kore na grupe po dve ili tri kore, zavisno od debljine kora.

Premažite svaku koru uljem ili rastopljenim puterom, koristeći četkicu.

Punjenje i savijanje:

Na prvi sloj kora stavite nekoliko kašika fila od višanja, ravnomerno rasporedite.

Savijte kore u rolnu ili trouglove, zavisno od željenog oblika.

Ponovite postupak dok ne potrošite sav fil i sve kore.

Pečenje:

Premažite pitu sa malo ulja ili putera i prelijte kiselom vodom.

Stavite pitu u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, ili dok pita ne postane zlatno-smeđa i hrskava.

Serviranje:

Izvadite pitu iz rerne i ostavite da se malo ohladi.

Pre serviranja pospite šećerom u prahu.

Uživajte u ukusnoj piti sa višnjama!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu