Recept za pitu sa višnjama
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Dezert

Sastojci
Za testo:
500g tankih kora za pitu (kupovnih ili domaćih)
Za fil:
800g svežih ili zamrznutih višanja (bez koštica)
200g šećera
1 kašičica vanilin šećera
2 kašike griza
1 kašičica cimeta (po želji)
1 limun (sok i korica)
Za premazivanje:
100ml ulja ili rastopljenog putera
100ml kisele vode (soda-vode)
Za posipanje:
Šećer u prahu
Priprema
Priprema fila:
Ako koristite zamrznute višnje, prvo ih odmrznite i ocedite višak tečnosti.
U velikoj posudi pomešajte višnje, šećer, vanilin šećer, griz, cimet (ako koristite), sok i rendanu koricu limuna. Dobro izmešajte.
Priprema kora:
Pripremite radnu površinu i podelite kore na grupe po dve ili tri kore, zavisno od debljine kora.
Premažite svaku koru uljem ili rastopljenim puterom, koristeći četkicu.
Punjenje i savijanje:
Na prvi sloj kora stavite nekoliko kašika fila od višanja, ravnomerno rasporedite.
Savijte kore u rolnu ili trouglove, zavisno od željenog oblika.
Ponovite postupak dok ne potrošite sav fil i sve kore.
Pečenje:
Premažite pitu sa malo ulja ili putera i prelijte kiselom vodom.
Stavite pitu u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, ili dok pita ne postane zlatno-smeđa i hrskava.
Serviranje:
Izvadite pitu iz rerne i ostavite da se malo ohladi.
Pre serviranja pospite šećerom u prahu.
Uživajte u ukusnoj piti sa višnjama!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!