Gurmanija.rs Logo

Čokoladna Torta sa Svežim Jagodama

231 pregleda 27.12.2024 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme: 40 minuta Vreme hlađenja: 2 sata Ukupno vreme: 2 sata i 40 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Dezert

Slika jela Čokoladna Torta sa Svežim Jagodama
🍓 Čokoladna torta sa svežim jagodama – raskoš ukusa na svakom zalogaju! Idealan spoj čokolade i voća koji osvaja na prvi zalogaj. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u ovoj prelepoj torti! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #čokoladnatorta #receptdana #jagode

Opis

Ova torta je prava poslastica za ljubitelje čokolade i voća. Kombinacija sočnog čokoladnog biskvita, kremastog fila i svežih jagoda čini je savršenom za sve prilike, od rođendana do romantičnih večeri.

Sastojci

Za biskvit:

200 g brašna

50 g kakao praha

1 kesica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

200 g šećera

2 jaja

200 ml mleka

100 ml ulja

100 ml tople vode

1 kašičica vanilin šećera

Za fil:

300 g svežih jagoda, isečenih na polovine

200 g crne čokolade

200 ml slatke pavlake

50 g putera

Za glazuru:

150 g crne čokolade

100 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

Sveže jagode

Listići sveže nane (opciono)

Priprema

Priprema biskvita:

U činiji pomešajte suve sastojke: brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i šećer.

Dodajte jaja, mleko, ulje i vanilin šećer, pa dobro umutite mikserom. Na kraju, postepeno dodajte toplu vodu i nastavite da mutite dok ne dobijete glatku smesu.

Smesu sipajte u okrugli kalup (prečnik 24 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi, a zatim ga presepite na dva dela.

Priprema fila:

U šerpici zagrejte slatku pavlaku, dodajte čokoladu i puter, pa mešajte dok ne dobijete glatku kremu. Ostavite fil da se malo prohladi kako bi se zgusnuo.

Na donji sloj biskvita rasporedite polovinu čokoladnog fila, a zatim poređajte isečene jagode. Pokrijte jagode preostalim filom i stavite gornji sloj biskvita.

Priprema glazure:

Zagrejte slatku pavlaku, dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Prelijte tortu glazurom i ravnomerno je rasporedite.

Dekoracija:

Dekorišite tortu svežim jagodama i, po želji, listićima nane. Ostavite tortu u frižideru najmanje 2 sata pre serviranja.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 380 kcal

Proteini: 6 g

Masti: 20 g

Ugljeni hidrati: 45 g

Savet

Za dodatni osvežavajući ukus, pre serviranja, prelijte tortu sa malo sirupa od jagoda ili limuna.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu