Gurmanija.rs Logo

Posna Čokoladna Torta sa Orašastim Plodovima

226 pregleda 15.12.2024 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme: 30 minuta Vreme hlađenja: 2 sata Ukupno vreme: 2 sata i 30 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Dezert

Slika jela Posna Čokoladna Torta sa Orašastim Plodovima
🍫 Posna Čokoladna Torta sa Orašastim Plodovima – slatko savršenstvo za vreme posta! Jednostavna, raskošna i nezaboravnog ukusa. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i pripremite ovu poslasticu već danas! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #posnitorta #čokoladniužitak

Opis

Ova posna čokoladna torta je savršen izbor za sve koji žele uživati u raskošnom ukusu čokolade tokom posta. Sa bogatim slojevima i aromom orašastih plodova, ovaj desert će oduševiti sve ljubitelje slatkog.

Sastojci

Za koru:

200 g brašna

100 g šećera

50 g kakao praha

1 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

100 ml ulja

200 ml gazirane vode

1 kašičica ekstrakta vanile

Za fil:

150 g mlevenih oraha

200 g posne čokolade

200 ml kokosovog mleka

3 kašike šećera u prahu

Za dekoraciju:

Rendana posna čokolada

Seckani ili ceo orasi

Priprema

Priprema kore:

U velikoj činiji pomešajte suve sastojke: brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.

Dodajte ulje, gaziranu vodu i ekstrakt vanile. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Smesu sipajte u podmazan kalup prečnika 24 cm. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora gotova. Ostavite da se ohladi.

Priprema fila:

U šerpici zagrejte kokosovo mleko, dodajte posnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Dodajte šećer u prahu i mlevene orahe, pa kuvajte još 2 minuta dok se sve ne sjedini. Ostavite fil da se malo ohladi.

Sastavljanje torte:

Ohlađenu koru presecite na dva dela. Premažite donju koru polovinom fila, zatim poklopite drugom korom i premažite tortu ostatkom fila.

Dekoracija:

Tortu ukrasite rendanom čokoladom i seckanim orasima. Po želji, dodajte listiće sveže nane za osveženje.

Hlađenje:

Ostavite tortu u frižideru najmanje 2 sata pre serviranja.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 280 kcal

Proteini: 5 g

Masti: 15 g

Ugljeni hidrati: 32 g

Savet

Za dodatnu aromu, u fil možete dodati prstohvat cimeta ili nekoliko kapi arome ruma. Ova torta je još ukusnija kada odstoji preko noći.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu