Piletina u Krem Sosu sa Gljivama
Aktivno vreme: 20 minuta Ukupno vreme: 30 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Opis
Ovo jelo spaja nežne komade piletine sa bogatim kremastim sosom od gljiva. Idealan je izbor za porodični ručak ili svečanu večeru. Jednostavna priprema i prefinjen ukus čine ga pravim kulinarskim užitkom.
Sastojci
500 g pilećeg filea
300 g šampinjona, isečenih na listiće
1 glavica crnog luka, sitno seckana
2 čena belog luka, sitno seckana
200 ml pavlake za kuvanje
100 ml pilećeg bujona
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica putera
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema
Priprema piletine:
Pileći file iseći na tanke šnicle ili trakice. Posolite i pobiberite sa obe strane.
Prženje piletine:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter. Pržite piletinu na srednjoj vatri 5 minuta sa svake strane dok ne porumeni. Izvadite piletinu iz tiganja i ostavite je sa strane.
Priprema gljiva i luka:
U isti tiganj dodajte crni luk i beli luk. Pržite dok ne postanu staklasti, zatim dodajte gljive. Kuvajte dok gljive ne omekšaju i ne ispuste sok.
Dodavanje tečnosti:
Sipajte pileći bujon u tiganj i mešajte dok ne provri. Dodajte pavlaku za kuvanje i mešajte dok se sos ne sjedini. Po potrebi, začinite solju i biberom.
Kombinovanje:
Vratite piletinu u tiganj i kuvajte još 10 minuta na laganoj vatri, dok piletina ne upije ukuse sosa.
Serviranje:
Poslužite toplo, ukrašeno svežim peršunom. Kao prilog možete dodati pire krompir, testeninu ili svežu salatu.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 350 kcal
Proteini: 28 g
Masti: 18 g
Ugljeni hidrati: 10 g
Savet
Za dodatni ukus, u sos možete dodati prstohvat rendanog parmezana ili kašiku senfa. Ako želite da jelo bude bogatije, gljive kombinujte sa vrganjima ili bukovačama.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!