Piletina u Krem Sosu sa Gljivama

79 pregleda 13.12.2024 Ocena: N/A Aktivno vreme: 20 minuta Ukupno vreme: 30 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Piletina u Krem Sosu sa Gljivama
🍗 Piletina u krem sosu sa gljivama – kremasto savršenstvo! Jednostavno, brzo i preukusno! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u svakom zalogaju. ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #piletina #kremastiukus

Opis

Ovo jelo spaja nežne komade piletine sa bogatim kremastim sosom od gljiva. Idealan je izbor za porodični ručak ili svečanu večeru. Jednostavna priprema i prefinjen ukus čine ga pravim kulinarskim užitkom.

Sastojci

  • 500 g pilećeg filea
  • 300 g šampinjona, isečenih na listiće
  • 1 glavica crnog luka, sitno seckana
  • 2 čena belog luka, sitno seckana
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica putera
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun za dekoraciju

Priprema

  1. Priprema piletine:
  2. Pileći file iseći na tanke šnicle ili trakice. Posolite i pobiberite sa obe strane.
  3. Prženje piletine:
  4. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter. Pržite piletinu na srednjoj vatri 5 minuta sa svake strane dok ne porumeni. Izvadite piletinu iz tiganja i ostavite je sa strane.
  5. Priprema gljiva i luka:
  6. U isti tiganj dodajte crni luk i beli luk. Pržite dok ne postanu staklasti, zatim dodajte gljive. Kuvajte dok gljive ne omekšaju i ne ispuste sok.
  7. Dodavanje tečnosti:
  8. Sipajte pileći bujon u tiganj i mešajte dok ne provri. Dodajte pavlaku za kuvanje i mešajte dok se sos ne sjedini. Po potrebi, začinite solju i biberom.
  9. Kombinovanje:
  10. Vratite piletinu u tiganj i kuvajte još 10 minuta na laganoj vatri, dok piletina ne upije ukuse sosa.
  11. Serviranje:
  12. Poslužite toplo, ukrašeno svežim peršunom. Kao prilog možete dodati pire krompir, testeninu ili svežu salatu.

Nutritivne Vrednosti

🔥 Kalorije: 350 kcal
💪 Proteini: 28 g
🛢 Masti: 18 g
🥔 Ugljeni hidrati: 10 g

Saveti

Za dodatni ukus, u sos možete dodati prstohvat rendanog parmezana ili kašiku senfa. Ako želite da jelo bude bogatije, gljive kombinujte sa vrganjima ili bukovačama.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu