Recept za burek sa sirom
Kategorija: Pite i Testa

draft
Sastojci
- Za testo:
- 500g brašna
- 1 kašičica soli
- 300ml tople vode
- 50ml ulja (za premazivanje)
- Za fil:
- 500g svežeg sira (mladi sir ili rikota)
- 1 jaje
- So po ukusu (ako je sir neslan)
- Za premazivanje:
- 100ml ulja
- 50g putera (rastopljenog)
Priprema
- Priprema testa:
- U velikoj posudi pomešajte brašno i so.
- Postepeno dodajte toplu vodu i mešajte dok ne dobijete glatko testo.
- Mesite testo 10-15 minuta dok ne postane elastično i glatko.
- Podelite testo na četiri loptice, premažite ih uljem i ostavite da odstoje najmanje 30 minuta.
- Priprema fila:
- U posudi pomešajte svež sir, jaje i so po ukusu. Dobro izmešajte dok smesa ne postane homogena.
- Razvijanje testa:
- Na radnoj površini posutoj brašnom razvucite svaku lopticu testa oklagijom koliko možete.
- Zatim nastavite da razvlačite testo rukama dok ne postane tanko kao papir. Pokušajte da ga razvlačite iz sredine prema ivicama.
- Formiranje bureka:
- Premažite razvijeno testo uljem i puterom.
- Ravnomerno rasporedite fil od sira po površini testa.
- Savijte testo u rolnu, pa zatim u oblik puža (spiralno).
- Pečenje:
- Stavite formirane bureke u podmazan pleh.
- Premažite ih preostalim uljem i puterom.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta, ili dok burek ne dobije zlatno-braon boju.
- Serviranje:
- Izvadite burek iz rerne i ostavite ga da se malo ohladi pre sečenja.
- Poslužite topao uz jogurt ili kiselo mleko.
- Uživajte u ukusnom domaćem bureku sa sirom!
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari Korisnika
R
R
RichardObradovic: Komentar!!!
R
RichardObradovic: Komentar!!!
Deljenje
Lajk
Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.
Broj lajkova: 0
RichardObradovic: asd1