Jagnjetina Ispod Sača sa Krompirićima
Aktivno vreme: 30 minuta Vreme pečenja: 2-3 sata Ukupno vreme: oko 3,5 sata
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Opis
Jagnjetina ispod sača je tradicionalno jelo koje osvaja svojim bogatim ukusom i sočnošću. Kombinacija mesa i krompira pripremljena na ovaj način stvara savršeno jelo za posebne prilike i okupljanja.
Sastojci
1,5 kg jagnjetine (plećka ili but)
1 kg krompira, isečenog na kriške
2 glavice crnog luka, isečene na kolutove
4 čena belog luka, sitno seckana
100 ml maslinovog ulja
2 grančice svežeg ruzmarina
1 kašičica mlevene crvene paprike
So i biber po ukusu
300 ml domaćeg bujona (ili vode)
Priprema
Priprema mesa:
Jagnjetinu posolite i pobiberite, pa utrljajte mlevenu crvenu papriku. Premažite meso maslinovim uljem i ostavite da odstoji 30 minuta.
Priprema krompira:
Krompire začinite solju, biberom i ruzmarinom, pa ih prelijte sa malo maslinovog ulja. Dodajte seckani beli i crni luk i sve dobro promešajte.
Složite sastojke:
U posudu koja ide ispod sača složite krompir kao osnovu, a preko njega stavite začinjenu jagnjetinu. Prelijte bujonom da meso i krompir ostanu sočni tokom pečenja.
Pečenje ispod sača:
Postavite posudu ispod sača i prekrijte ga žarom. Pecite oko 2-3 sata, povremeno proveravajući da li treba dodati još bujona.
Završni koraci:
Pred kraj pečenja, uklonite sač i ostavite meso da se kratko zapeče kako bi dobilo hrskavu koricu.
Serviranje:
Poslužite jagnjetinu sa zlatno pečenim krompirima, uz dodatak sveže salate i domaćeg hleba.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 520 kcal
Proteini: 35 g
Masti: 30 g
Ugljeni hidrati: 25 g
Savet
Ako nemate sač, ovo jelo možete pripremiti i u rerni. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite na 200°C oko 2,5 sata, a zatim otkrijte i zapečite još 15 minuta.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Glavna jela

Svinjski But sa Povrćem u Rerni

Punjene paprike u paradajz sosu – napuni, krčkaj i posluži domaći klasik 🍅🫑

Kremasti Rižoto sa Šparglama i Parmezanom

Recept za pileći paprikaš

🍗 Pileći file u sosu od pečuraka i senfa – Kremasto savršenstvo za gurmane

🍗 Punjeni Pileći Rolati u Krem Sosu – Savršen Ručak za Uživanje!