Recept za punjene paprike
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela
Sastojci
8 srednjih paprika (po mogućstvu crvene, zelene ili žute)
500g mlevenog mesa (svinjetina i junetina)
100g pirinča
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 jaje
2 kašike paradajz pirea
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica mlevene paprike
2 kašike ulja
500ml paradajz soka ili pelata
1 l vode ili bujona
1 kašika brašna (po želji, za zgušnjavanje sosa)
Priprema
Priprema paprika:
Operite paprike i odsecite im vrhove (sa strane peteljke). Izvadite seme i unutrašnje membrane. Sačuvajte odsečene vrhove za kasnije poklapanje paprika.
Priprema fila:
Sitno iseckajte crni i beli luk.
U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i propržite još 1 minut.
U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, proprženi luk, pirinač, jaje, paradajz pire, so, biber i mlevenu papriku. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine.
Punjenje paprika:
Napunite svaku papriku smesom od mesa i pirinča. Nemojte ih previše puniti, jer će pirinač nabubriti tokom kuvanja.
Poklopite svaku papriku sačuvanim vrhovima.
Priprema sosa:
U velikoj šerpi zagrejte paradajz sok ili pelate sa vodom ili bujonom. Dodajte malo soli i bibera po ukusu.
Po želji, možete dodati i kašiku brašna razmućenu u malo vode za zgušnjavanje sosa.
Kuvanje:
Pažljivo spustite punjene paprike u šerpu sa sosom. Kuvajte na srednjoj vatri oko 45-60 minuta, ili dok paprike ne omekšaju i pirinač ne bude kuvan.
Tokom kuvanja, povremeno prelijte paprike sosom kako bi bile ravnomerno kuvane.
Serviranje:
Poslužite punjene paprike tople, prelivene sosom. Po želji, možete ih poslužiti uz pire krompir ili svež hleb.
Uživajte u ukusnim punjenim paprikama!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Glavna jela
Sporo Kuvana Goveđa Rebarca u Sosu od Crnog Vina
🥔 Musaka sa tikvicama i krompirom – lagana, slojevita i domaća
Recept za Pileći File u Sosu od Limuna i Belog Vina
Recept za Mućkalicu
🍗 Piletina u kremastom sosu od belog luka – ručak iz snova!
Recept za Pikantna Pačja Prsa sa Sosom od Narandže i Đumbira
