Gurmanija.rs Logo

Recept za punjene paprike

149 pregleda 02.08.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Recept za punjene paprike
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema paprika:
  2. Operite paprike i odsecite im vrhove (sa strane peteljke). Izvadite seme i unutrašnje membrane. Sačuvajte odsečene vrhove za kasnije poklapanje paprika.
  3. Priprema fila:
  4. Sitno iseckajte crni i beli luk.
  5. U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i propržite još 1 minut.
  6. U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, proprženi luk, pirinač, jaje, paradajz pire, so, biber i mlevenu papriku. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine.
  7. Punjenje paprika:
  8. Napunite svaku papriku smesom od mesa i pirinča. Nemojte ih previše puniti, jer će pirinač nabubriti tokom kuvanja.
  9. Poklopite svaku papriku sačuvanim vrhovima.
  10. Priprema sosa:
  11. U velikoj šerpi zagrejte paradajz sok ili pelate sa vodom ili bujonom. Dodajte malo soli i bibera po ukusu.
  12. Po želji, možete dodati i kašiku brašna razmućenu u malo vode za zgušnjavanje sosa.
  13. Kuvanje:
  14. Pažljivo spustite punjene paprike u šerpu sa sosom. Kuvajte na srednjoj vatri oko 45-60 minuta, ili dok paprike ne omekšaju i pirinač ne bude kuvan.
  15. Tokom kuvanja, povremeno prelijte paprike sosom kako bi bile ravnomerno kuvane.
  16. Serviranje:
  17. Poslužite punjene paprike tople, prelivene sosom. Po želji, možete ih poslužiti uz pire krompir ili svež hleb.
  18. Uživajte u ukusnim punjenim paprikama!

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu