Pikantna Pileća Krilca u Medeno-Senf Sosu

84 pregleda 26.11.2024 Ocena: N/A Aktivno vreme: 20 minuta Vreme kuvanja: 35 minuta Ukupno vreme: 55 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Pikantna Pileća Krilca u Medeno-Senf Sosu
🍗 Pikantna pileća krilca u medeno-senf sosu – savršena hrskavost i slatko-pikantni užitak! Ova krilca su pravi hit za svaku priliku. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i pripremite neodoljivo jelo! 🥳 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #pilecakrilca #gurmanskiužitak

Opis

Ova pikantna pileća krilca, premazana savršeno balansiranim medeno-senf sosom, prava su gurmanska poslastica. Hrskava spolja, sočna iznutra – idealna su za okupljanja, zabave ili uživanje uz omiljeni film.

Sastojci

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice dimljene paprike
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice čilija u prahu (po želji)
  • Za medeno-senf sos:
  • 3 kašike meda
  • 2 kašike senfa (dijon ili običan)
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 čen belog luka, sitno seckan

Priprema

  1. Priprema krilaca:
  2. U činiji pomešajte maslinovo ulje, so, biber, dimljenu papriku, beli luk u prahu i čili. Krilca premažite ovom marinadom i ostavite da odstoje 30 minuta.
  3. Pečenje:
  4. Rasporedite krilca na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, okrećući ih na pola pečenja da dobiju zlatno-smeđu boju.
  5. Priprema sosa:
  6. U malom loncu pomešajte med, senf, soja sos, limunov sok i beli luk. Kuvajte na laganoj vatri 5 minuta dok se sastojci ne sjedine.
  7. Premazivanje:
  8. Kada su krilca gotova, premažite ih pripremljenim sosom i vratite u rernu još 5 minuta da se karamelizuju.
  9. Serviranje:
  10. Poslužite toplo uz kriške limuna i omiljeni prilog – pomfrit, salatu ili povrće sa roštilja.

Nutritivne Vrednosti

🔥 Kalorije: 320 kcal
💪 Proteini: 25 g
🛢 Masti: 18 g
🥔 Ugljeni hidrati: 12 g

Saveti

Za dodatnu hrskavost, krilca možete kratko zapeći na visokoj temperaturi ili u fritezi.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu