Kremasta Čokoladna Torta bez Pečenja
Kategorija: Dezert

Opis
Savršeno kremasta čokoladna torta bez pečenja, koja se priprema brzo i lako. Idealna je za sve ljubitelje čokolade i garantuje luksuzan desert koji osvaja na prvi zalogaj.
Sastojci
- 300 g čajnih keksića (npr. Plazma)
- 150 g maslaca, otopljenog
- 200 g tamne čokolade (minimum 70% kakaa)
- 200 g mlečne čokolade
- 400 ml slatke pavlake
- 100 ml mleka
- 2 kašike šećera u prahu
- Kakao prah za dekoraciju
- Sveže jagode ili maline za dekoraciju (opciono)
Priprema
- Priprema kore: Sameljite keksiće i pomešajte ih sa otopljenim maslacem. Utisnite smesu na dno kalupa (prečnika 24 cm) obloženog papirom za pečenje. Ostavite u frižideru da se stegne.
- Priprema čokoladne kreme: Na pari ili u mikrotalasnoj otopite tamnu i mlečnu čokoladu zajedno sa mlekom. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa je postepeno umešajte u otopljenu čokoladu dok ne dobijete glatku kremu.
- Slaganje: Sipajte čokoladnu kremu preko kore od keksa i ravnomerno rasporedite. Ostavite tortu u frižideru najmanje 4 sata, ili preko noći, da se potpuno stegne.
- Dekoracija: Pre serviranja pospite kakao prahom i ukrasite svežim jagodama ili malinama.
Nutritivne Vrednosti
🔥 Kalorije: 380 kcal
💪 Proteini: 5 g
🛢 Masti: 25 g
🥔 Ugljeni hidrati: 35 g
Saveti
Za dodatnu aromu, u kremu možete dodati prstohvat morske soli ili kašičicu ekstrakta ruma.
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari Korisnika
Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!
Deljenje
Lajk
Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.
Broj lajkova: 0