Kremasta Piletina sa Šampinjonima i Spanaćem

138 pregleda 22.11.2024 Ocena: N/A Aktivno vreme pripreme: 15 minuta Vreme kuvanja: 20 minuta Ukupno vreme: 35 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Kremasta Piletina sa Šampinjonima i Spanaćem
🍗 Kremasta piletina sa šampinjonima i spanaćem – obrok koji oduševljava! 🍄🥬 Lagano i kremasto jelo koje će osvojiti celu porodicu! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u savršeno kremastim ukusima. 🥘✨ 🔗 Kliknite za recept i obradujte svoje najdraže! #gurmanija #receptdana #piletina #kremastosavršenstvo

Opis

Ova kremasta piletina sa šampinjonima i spanaćem je pravi gurmanski užitak koji se priprema brzo i lako. Sočni pileći fileti u kremastom sosu od šampinjona i spanaća čine savršen ručak ili večeru za celu porodicu. Poslužite uz testeninu, pire krompir ili svež hleb za kompletnu trpezu.

Sastojci

  • 500 g pilećih fileta
  • 250 g svežih šampinjona, isečenih na listiće
  • 200 g svežeg spanaća
  • 2 čena belog luka, sitno seckana
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 50 g maslaca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 50 g rendanog parmezana (opciono)
  • So i biber po ukusu
  • Prstohvat muskatnog oraščića (opciono)
  • Svež peršun za dekoraciju

Priprema

  1. Priprema piletine:
  2. Pileće filete posolite i pobiberite sa obe strane.
  3. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite filete 4-5 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-braon boju. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.
  4. Priprema povrća:
  5. U isti tiganj dodajte maslac i pržite šampinjone na srednjoj vatri dok ne omekšaju i ispuste sokove.
  6. Dodajte sitno seckani beli luk i pržite još minut, dok ne zamiriše.
  7. Ubacite spanać i kuvajte dok ne uvene.
  8. Priprema sosa:
  9. U povrće dodajte pavlaku za kuvanje i prstohvat muskatnog oraščića. Promešajte dok se sos ne sjedini.
  10. Po želji dodajte rendani parmezan za bogatiji ukus. Pustite da krčka na tihoj vatri 3-4 minuta.
  11. Završavanje jela:
  12. Vratite pileće filete u tiganj, tako da se natapaju u sosu. Kuvajte još 5 minuta na tihoj vatri, dok se piletina potpuno ne skuha i upije ukuse.
  13. Serviranje:
  14. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom. Ovaj recept se odlično kombinuje sa testeninom, pirinčem ili hlebom.

Nutritivne Vrednosti

🔥 Kalorije: 350 kcal
💪 Proteini: 30 g
🛢 Masti: 20 g
🥔 Ugljeni hidrati: 5 g

Saveti

Ako želite dodatnu svežinu, pre serviranja možete dodati nekoliko kapi limunovog soka. Za pikantniji ukus, u sos možete dodati prstohvat čilija ili malo ljute paprike.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu