Recept za Bami Goreng (Indonežanski Prženi Rezanci)

139 pregleda 02.11.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Pite i Testa

Recept za Bami Goreng (Indonežanski Prženi Rezanci)
draft

Sastojci

  • 200 g jaja ili pšeničnih rezanaca
  • 200 g pilećeg mesa (iseckano na trakice)
  • 1 crni luk (sitno seckan)
  • 2 čena belog luka (sitno seckana)
  • 1 šargarepa (isečena na tanke trakice)
  • 1 zelena paprika (iseckana na trakice)
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašičica sambal oelek (ili ljuti sos po ukusu)
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike ulja za prženje (susamovo ili biljno)
  • So i biber po ukusu
  • Svež korijander (za dekoraciju)

Priprema

  1. Priprema Rezanci:
  2. Skuvajte rezance prema uputstvu na pakovanju. Procedite ih i isperite hladnom vodom kako biste zaustavili proces kuvanja.
  3. Priprema Povrća i Meso:
  4. U tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk i pržite ih dok ne postanu staklasti.
  5. Dodajte pileće meso i pržite dok ne postane zlatno-smeđe i potpuno kuvano.
  6. Dodavanje Povrća i Začina:
  7. Dodajte šargarepu i papriku i nastavite prženje još 3-4 minuta dok povrće ne omekša, ali da zadrži hrskavost.
  8. Dodajte soja sos, sambal oelek, šećer, so i biber po ukusu, i dobro promešajte.
  9. Dodavanje Rezanci:
  10. Dodajte kuvane rezance u tiganj sa povrćem i mesom, pa sve zajedno pržite još par minuta dok se ukusi ne sjedine.
  11. Serviranje:
  12. Služite odmah, ukrašeno svežim korijanderom ili zelenim lukom. Bami Goreng se često poslužuje sa kriškama krastavca i prženim jajetom sa strane.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

R

RichardObradovic: ?

04.11.2024 14:52

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu