Gurmanija.rs Logo

Recept za Bami Goreng (Indonežanski Prženi Rezanci)

281 pregleda 02.11.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Pite i Testa

Slika jela Recept za Bami Goreng (Indonežanski Prženi Rezanci)
draft

Sastojci

200 g jaja ili pšeničnih rezanaca

200 g pilećeg mesa (iseckano na trakice)

1 crni luk (sitno seckan)

2 čena belog luka (sitno seckana)

1 šargarepa (isečena na tanke trakice)

1 zelena paprika (iseckana na trakice)

2 kašike soja sosa

1 kašičica sambal oelek (ili ljuti sos po ukusu)

1 kašičica šećera

2 kašike ulja za prženje (susamovo ili biljno)

So i biber po ukusu

Svež korijander (za dekoraciju)

Priprema

Priprema Rezanci:

Skuvajte rezance prema uputstvu na pakovanju. Procedite ih i isperite hladnom vodom kako biste zaustavili proces kuvanja.

Priprema Povrća i Meso:

U tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk i pržite ih dok ne postanu staklasti.

Dodajte pileće meso i pržite dok ne postane zlatno-smeđe i potpuno kuvano.

Dodavanje Povrća i Začina:

Dodajte šargarepu i papriku i nastavite prženje još 3-4 minuta dok povrće ne omekša, ali da zadrži hrskavost.

Dodajte soja sos, sambal oelek, šećer, so i biber po ukusu, i dobro promešajte.

Dodavanje Rezanci:

Dodajte kuvane rezance u tiganj sa povrćem i mesom, pa sve zajedno pržite još par minuta dok se ukusi ne sjedine.

Serviranje:

Služite odmah, ukrašeno svežim korijanderom ili zelenim lukom. Bami Goreng se često poslužuje sa kriškama krastavca i prženim jajetom sa strane.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

R

RichardObradovic:

?

04.11.2024 14:52

Povratak na početnu