Recept za domaću sarmu

114 pregleda 02.08.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Recept za domaću sarmu
draft

Sastojci

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 500g mlevenog mesa (svinjetina i junetina)
  • 100g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 100g dimljene slanine
  • 1 kašika aleve paprike
  • So i biber po ukusu
  • 2 lovorova lista
  • 2 kašike masti ili ulja
  • 500ml vode ili bujona

Priprema

  1. Priprema listova kupusa:
  2. Odvojite listove kiselog kupusa, odstranite tvrde delove i stavite ih u vodu da se isperu ako su previše kiseli.
  3. Priprema fila:
  4. Sitno iseckajte crni luk i beli luk.
  5. Na malo masti ili ulja propržite luk dok ne postane staklast.
  6. U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, pirinač, proprženi luk, jaje, aleva papriku, so i biber.
  7. Dodajte sitno seckanu slaninu i dobro izmešajte.
  8. Punjenje listova:
  9. Na svaki list kupusa stavite kašiku fila.
  10. Savijte listove kupusa preko fila i uvijte u rolnice, savijajući krajeve da fil ne iscuri.
  11. Ređanje i kuvanje:
  12. Na dno velike šerpe stavite nekoliko listova kupusa.
  13. Redajte sarme u šerpu, dodajući lovorove listove između slojeva.
  14. Prelijte vodom ili bujonom da sarma bude prekrivena.
  15. Pokrijte tanjirom da sarme ne isplivaju.
  16. Kuvajte na laganoj vatri oko 2 do 3 sata.
  17. Posluživanje:
  18. Poslužite toplo, sa dodatkom pavlake ili uz hleb.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu