Gurmanija.rs Logo

Punjene Pečurke sa Krem Sirom i Belim Lukom

196 pregleda 06.10.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Topla Predjela

Slika jela Punjene Pečurke sa Krem Sirom i Belim Lukom
draft

Sastojci

12 većih šampinjona

150 g krem sira

1 čen belog luka (sitno seckan)

1 kašika svežeg peršuna (sitno seckan)

50 g rendanog parmezana

1 kašičica maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Priprema

Priprema pečuraka:

Očistite šampinjone i pažljivo uklonite peteljke kako biste napravili prostor za fil. Peteljke sitno iseckajte i ostavite sa strane.

Priprema fila:

U posudi pomešajte krem sir, sitno seckan beli luk, iseckane peteljke, i svež peršun. Dodajte so i biber po ukusu.

Punjenje pečuraka:

Svaku pečurku napunite mešavinom krem sira. Pospite rendani parmezan preko punjenja.

Pečenje:

Pečurke stavite u pleh premazan maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđe i dok se sir ne istopi i ne zapeni.

Posluživanje:

Punjene pečurke poslužite tople, ukrašene svežim peršunom.

Nutritivna Vrednost po Porciji (3 pečurke):

Kalorije: ~150 kcal

Proteini: 6 g

Ugljeni hidrati: 5 g

Masti: 12 g

Zasićene masti: 7 g

Ovo toplo predjelo od pečuraka sa kremastim filom savršeno je za uživanje pre glavnog jela i lako se priprema!