Punjene Pečurke sa Krem Sirom i Belim Lukom
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Topla Predjela

Sastojci
12 većih šampinjona
150 g krem sira
1 čen belog luka (sitno seckan)
1 kašika svežeg peršuna (sitno seckan)
50 g rendanog parmezana
1 kašičica maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Priprema
Priprema pečuraka:
Očistite šampinjone i pažljivo uklonite peteljke kako biste napravili prostor za fil. Peteljke sitno iseckajte i ostavite sa strane.
Priprema fila:
U posudi pomešajte krem sir, sitno seckan beli luk, iseckane peteljke, i svež peršun. Dodajte so i biber po ukusu.
Punjenje pečuraka:
Svaku pečurku napunite mešavinom krem sira. Pospite rendani parmezan preko punjenja.
Pečenje:
Pečurke stavite u pleh premazan maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđe i dok se sir ne istopi i ne zapeni.
Posluživanje:
Punjene pečurke poslužite tople, ukrašene svežim peršunom.
Nutritivna Vrednost po Porciji (3 pečurke):
Kalorije: ~150 kcal
Proteini: 6 g
Ugljeni hidrati: 5 g
Masti: 12 g
Zasićene masti: 7 g
Ovo toplo predjelo od pečuraka sa kremastim filom savršeno je za uživanje pre glavnog jela i lako se priprema!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Topla Predjela

🫓 Pogačice sa sirom i pavlakom – Mekane, mirisne i neodoljive

🧀 Hrskavi zalogaji od sira i krompira – pečeni, ne prženi

Hrskavi karfiol iz rerne – ispeci „nuggetse“ bez prženja 🥦🔥

🧀 Zapečene tikvice sa sirom i belim lukom – zalogaj koji prija duši!

🧅🧀 Mini tartovi s karamelizovanim lukom i kozjim sirom

Topli dip od spanaća i artičoka – zapeči do zlatnih mehurića 🥬🧀