Sos od Jogurta i Limuna
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Sosovi

Sastojci
200 g grčkog jogurta
2 čena belog luka (sitno seckana)
Sok od pola limuna
1 kašičica maslinovog ulja
1 kašičica svežeg kopra ili peršuna (sitno seckanog)
So i biber po ukusu
Priprema
Priprema:
U posudi pomešajte grčki jogurt, seckani beli luk, i limunov sok.
Dodajte maslinovo ulje i sveže začinsko bilje (kopar ili peršun).
Začinite sos solju i biberom po ukusu, i dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
Serviranje:
Ostavite sos da odstoji u frižideru najmanje 15 minuta kako bi se ukusi lepo sjedinili.
Poslužite uz pečeno meso, ribu, povrće, ili kao umak za grilovane ražnjiće.
Nutritivna Vrednost po Porciji (oko 2 kašike):
Kalorije: ~40 kcal
Proteini: 2 g
Ugljeni hidrati: 3 g
Masti: 2 g
Zasićene masti: 1 g
Ovaj lagani i osvežavajući sos je idealan za dodavanje ukusa uz razna jela, a jednostavan je za pripremu!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Sosovi

🌰🍋 Tahini–limun sos (kremasti, za falafel, pečeno povrće & ribu)

🥣 Posni bešamel sos – svilen, lagan, savršen za prelive i složence

Béarnaise sos sa estragonom i belim vinom – kralj među sosovima 🍋🧈

🧄 Kremasti posni sos od belog luka i limuna – bez jaja, bez mleka, ali pun ukusa

Umak od pečenih paprika i badema – romesko sos 🔥🌰

🍅 Sos od pečene paprike i oraha