Gurmanija.rs Logo

Roštilj Skeweri sa Grilovanim Povrćem

175 pregleda 06.10.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela Roštilj Skeweri sa Grilovanim Povrćem
draft

Sastojci

Za meso:

400 g pilećeg fileta (ili goveđeg ili jagnjećeg mesa)

2 kašike maslinovog ulja

2 čena belog luka (sitno seckana)

1 kašika limunovog soka

1 kašičica origana

So i biber po ukusu

Za grilovano povrće:

1 crvena paprika (isečena na velike komade)

1 žuta paprika (isečena na velike komade)

1 tikvica (isečena na kolutove)

1 plavi patlidžan (isečen na kolutove)

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica sušenog bosiljka ili origana

So i biber po ukusu

Priprema

Mariniranje mesa:

Iseckajte meso na kockice za ražnjiće. Pomešajte maslinovo ulje, beli luk, limunov sok, origano, so i biber, pa stavite meso u ovu marinadu. Ostavite da stoji u frižideru najmanje 30 minuta.

Priprema povrća:

Povrće prelijte maslinovim uljem, pospite sušenim bosiljkom ili origanom, i začinite solju i biberom.

Grilovanje:

Nabodite meso na ražnjiće. Roštilj zagrejte na srednje jakoj vatri i pecite ražnjiće sa mesom 10-12 minuta, okrećući ih sa svih strana dok meso ne postane zlatno i dobro pečeno.

Grilovano povrće stavite direktno na roštilj i pecite 5-7 minuta sa svake strane, dok ne postane mekano i dobije lepe tragove roštilja.

Posluživanje:

Služite ražnjiće sa grilovanim povrćem. Možete dodati i svež peršun ili ruzmarin kao dekoraciju, i poslužiti sa omiljenim sosom po izboru.

Nutritivna Vrednost po Porciji:

Kalorije: ~350 kcal

Proteini: 30 g

Ugljeni hidrati: 15 g

Masti: 18 g

Zasićene masti: 4 g

Vlakna: 5 g

Ovaj recept kombinuje savršeno pečeno meso sa zdravim, grilovanim povrćem, pružajući bogat obrok idealan za uživanje na otvorenom!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu