Brancin pečen u rerni sa povrćem i belim vinom
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Riba i morski plodovi

Sastojci
2 brancina (oko 500 g svaki), očišćena i pripremljena za pečenje
2 čena belog luka (sitno iseckana)
1 limun (isečen na kriške)
1 veza peršuna (sitno seckanog)
2 grančice ruzmarina
200 g cherry paradajza (prepolovljenog)
1 crvena paprika (isečena na trakice)
1 tikvica (isečena na kolutove)
1 crveni luk (isečen na kolutove)
100 ml belog vina
50 ml maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Priprema
Priprema ribe:
Operite brancina i osušite ga papirnim ubrusom. Lagano posolite i pobiberite unutrašnjost i spoljašnost ribe.
Unutrašnjost ribe napunite iseckanim belim lukom, nekoliko kriški limuna, peršunom i jednom grančicom ruzmarina po ribi.
Priprema povrća:
U velikoj posudi pomešajte cherry paradajz, crvenu papriku, tikvicu i crveni luk. Prelijte povrće sa malo maslinovog ulja, dodajte so i biber i dobro promešajte.
Sastavljanje jela:
U veliki pleh za pečenje stavite povrće i položite brancina preko povrća. Po vrhu ribe prelijte maslinovo ulje i malo belog vina.
Dodajte još nekoliko kriški limuna po ribi i povrću za dodatnu aromu.
Pečenje:
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, ili dok riba ne postane mekana i koža ne postane hrskava. Povremeno prelijte ribu sokovima iz pleha kako bi ostala sočna.
Serviranje:
Poslužite brancina sa pečenim povrćem i prelijte sokovima iz pečenja. Ukrasite svežim peršunom i kriškom limuna.
Nutritivne vrednosti po porciji (1 riba sa povrćem):
Kalorije: 450 kcal
Proteini: 40 g
Masti: 25 g (od čega je 5 g zasićenih)
Ugljeni hidrati: 10 g
Omega-3 masne kiseline: oko 1,5 g
Vitamini i minerali: bogat izvor vitamina C, vitamina D, gvožđa i kalcijuma
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Riba i morski plodovi

Brudet od bele ribe na dalmatinski način – skuvaj, zgušnjavaj, umači hleb 🍲🐟

🐟 Fileti lososa u marinadi od limuna i belog luka – lagan i elegantan obrok

Fileti oslića u limun-beli luk sosu 🐟🍋

🐟 Orada iz rerne sa limunom i začinskim biljem – lagano, zdravo, sve miriše

🐟 Rižoto sa dimljenim lososom i limunom – kremasto, mirisno, gotovo za pola sata

Pečeni Losos sa Medom i Limunom