Gurmanija.rs Logo

Brancin pečen u rerni sa povrćem i belim vinom

168 pregleda 29.09.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Riba i morski plodovi

Slika jela Brancin pečen u rerni sa povrćem i belim vinom
draft

Sastojci

2 brancina (oko 500 g svaki), očišćena i pripremljena za pečenje

2 čena belog luka (sitno iseckana)

1 limun (isečen na kriške)

1 veza peršuna (sitno seckanog)

2 grančice ruzmarina

200 g cherry paradajza (prepolovljenog)

1 crvena paprika (isečena na trakice)

1 tikvica (isečena na kolutove)

1 crveni luk (isečen na kolutove)

100 ml belog vina

50 ml maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Priprema

Priprema ribe:

Operite brancina i osušite ga papirnim ubrusom. Lagano posolite i pobiberite unutrašnjost i spoljašnost ribe.

Unutrašnjost ribe napunite iseckanim belim lukom, nekoliko kriški limuna, peršunom i jednom grančicom ruzmarina po ribi.

Priprema povrća:

U velikoj posudi pomešajte cherry paradajz, crvenu papriku, tikvicu i crveni luk. Prelijte povrće sa malo maslinovog ulja, dodajte so i biber i dobro promešajte.

Sastavljanje jela:

U veliki pleh za pečenje stavite povrće i položite brancina preko povrća. Po vrhu ribe prelijte maslinovo ulje i malo belog vina.

Dodajte još nekoliko kriški limuna po ribi i povrću za dodatnu aromu.

Pečenje:

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, ili dok riba ne postane mekana i koža ne postane hrskava. Povremeno prelijte ribu sokovima iz pleha kako bi ostala sočna.

Serviranje:

Poslužite brancina sa pečenim povrćem i prelijte sokovima iz pečenja. Ukrasite svežim peršunom i kriškom limuna.

Nutritivne vrednosti po porciji (1 riba sa povrćem):

Kalorije: 450 kcal

Proteini: 40 g

Masti: 25 g (od čega je 5 g zasićenih)

Ugljeni hidrati: 10 g

Omega-3 masne kiseline: oko 1,5 g

Vitamini i minerali: bogat izvor vitamina C, vitamina D, gvožđa i kalcijuma