Gurmanija.rs Logo

Njeguški pršut sa domaćim sirom i maslinama

167 pregleda 28.09.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Hladna Predjela

Slika jela Njeguški pršut sa domaćim sirom i maslinama
draft

Sastojci

Opis: Ovo jelo se često poslužuje kao predjelo ili zakuska, posebno tokom slavlja, okupljanja ili tradicionalnih večera. Pršut se obično kombinuje sa domaćim sirom (ovčijim, kozjim ili kravljim), maslinama, i često domaćim hlebom ili lepinjama. Možete dodati i sveže povrće poput paradajza, krastavaca ili paprika da upotpunite ukuse.

200 g njeguškog pršuta (ili drugog domaćeg sušenog pršuta)

150 g domaćeg sira (najčešće ovčiji ili kozji sir, ali možete koristiti i feta sir)

100 g crnih ili zelenih maslina

Sveže povrće (paradajz, krastavac, paprika) po izboru

Maslinovo ulje (opciono, za preliti preko povrća)

Domaći hleb ili lepinja

Priprema

Pršut isecite na tanke kriške i poređajte na tanjir.

Domaći sir isecite na kockice ili kriške i postavite ga pored pršuta.

Dodajte masline i sveže povrće iseceno na kolutove ili kriške.

Po želji, prelijte povrće sa malo maslinovog ulja i pospite listićima svežeg peršuna.

Poslužite sa domaćim hlebom ili lepinjom.

Saveti:

Pršut se može poslužiti i uz smokve, grožđe, ili orašaste plodove, što daje sofisticiranu kombinaciju slatkih i slanih ukusa.

Ako želite autentično iskustvo, probajte da kombinujete njeguški pršut sa tradicionalnim crnogorskim kajmakom ili skorupom.

Ovo jelo je pravo oličenje jednostavnosti, ali i bogatstva ukusa, koji dolazi od kvalitetnih i domaćih sastojaka.