Gurmanija.rs Logo

Čokoladna Torta sa Kremom od Malina

311 pregleda 14.11.2024 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme pripreme: 45 minuta Vreme pečenja: 30 minuta Ukupno vreme: oko 1 sat i 15 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Dezert

Slika jela Čokoladna Torta sa Kremom od Malina
🍫 Ova čokoladna torta sa kremom od malina je savršen spoj čokolade i voća! 🍫 Mekani biskvit, osvežavajući krem od malina i bogati čokoladni krem čine ovu tortu nezaboravnom! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i obradujte najdraže! 🎂💕 🔗 Kliknite za recept i uživajte u svakom zalogaju! #gurmanija #čokoladnatorta #receptdana #svecanitrenutak

Opis

Ova čokoladna torta sa kremom od malina je prava poslastica za sve ljubitelje čokolade i voćnih nota. Mekani čokoladni biskviti u kombinaciji sa laganim kremom od malina pružaju savršen balans ukusa. Idealan izbor za svečane prilike ili posebne trenutke sa porodicom i prijateljima!

Sastojci

Za biskvit:

200 g brašna

50 g kakao praha

1 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

200 g šećera

100 ml mleka

100 ml ulja

3 jaja

1 kašičica vanilin šećera

100 ml vruće vode

Za krem od malina:

300 g svežih ili zamrznutih malina

100 g šećera

2 kašike gustina

200 ml vode

Za čokoladni krem:

300 ml slatke pavlake

200 g tamne čokolade (minimum 50% kakaa)

50 g putera

Za dekoraciju:

Sveže maline

Narendana tamna čokolada ili čokoladne mrvice

Listići sveže nane (opciono)

Priprema

Priprema biskvita:

U jednoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i šećer.

U drugoj posudi umutite jaja, dodajte mleko, ulje i vanilin šećer, pa sjedinite sa suvim sastojcima. Na kraju dodajte vruću vodu i sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Smesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (prečnika 24 cm) obložen papirom za pečenje.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta ili dok čačkalica ne izađe suva. Kada je biskvit pečen, ostavite ga da se potpuno ohladi, pa ga pažljivo presecite na dva dela.

Priprema krema od malina:

U šerpu stavite maline, šećer i vodu, pa kuvajte dok maline ne omekšaju i puste sok.

Razmutite gustin u malo hladne vode, dodajte u smesu sa malinama i kuvajte dok se krem ne zgusne.

Ostavite krem od malina da se ohladi pre nanošenja na tortu.

Priprema čokoladnog krema:

Na pari ili u mikrotalasnoj pećnici otopite čokoladu i puter.

U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag, pa u nju pažljivo umešajte otopljenu čokoladu. Krem bi trebalo da bude gladak i lagan.

Slaganje torte:

Na donji sloj biskvita nanesite krem od malina, ravnomerno ga rasporedite.

Preko kreme od malina stavite deo čokoladnog krema, pa poklopite drugim slojem biskvita.

Premažite celu tortu preostalim čokoladnim kremom, ravnomerno ga raspoređujući i na bokovima.

Dekorišite svežim malinama, narendanom čokoladom i listićima nane po želji.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 400 kcal

Proteini: 6 g

Masti: 25 g

Ugljeni hidrati: 38 g

Savet

Ako želite intenzivniji ukus maline, u krem možete dodati malo limunovog soka. Takođe, tortu je najbolje pripremiti dan ranije i ostaviti da se ohladi preko noći – tako će ukusi biti još izraženiji!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu