Čokoladna Torta sa Kremom od Malina
Aktivno vreme pripreme: 45 minuta Vreme pečenja: 30 minuta Ukupno vreme: oko 1 sat i 15 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Dezert

Opis
Ova čokoladna torta sa kremom od malina je prava poslastica za sve ljubitelje čokolade i voćnih nota. Mekani čokoladni biskviti u kombinaciji sa laganim kremom od malina pružaju savršen balans ukusa. Idealan izbor za svečane prilike ili posebne trenutke sa porodicom i prijateljima!
Sastojci
Za biskvit:
200 g brašna
50 g kakao praha
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
200 g šećera
100 ml mleka
100 ml ulja
3 jaja
1 kašičica vanilin šećera
100 ml vruće vode
Za krem od malina:
300 g svežih ili zamrznutih malina
100 g šećera
2 kašike gustina
200 ml vode
Za čokoladni krem:
300 ml slatke pavlake
200 g tamne čokolade (minimum 50% kakaa)
50 g putera
Za dekoraciju:
Sveže maline
Narendana tamna čokolada ili čokoladne mrvice
Listići sveže nane (opciono)
Priprema
Priprema biskvita:
U jednoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i šećer.
U drugoj posudi umutite jaja, dodajte mleko, ulje i vanilin šećer, pa sjedinite sa suvim sastojcima. Na kraju dodajte vruću vodu i sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Smesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (prečnika 24 cm) obložen papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta ili dok čačkalica ne izađe suva. Kada je biskvit pečen, ostavite ga da se potpuno ohladi, pa ga pažljivo presecite na dva dela.
Priprema krema od malina:
U šerpu stavite maline, šećer i vodu, pa kuvajte dok maline ne omekšaju i puste sok.
Razmutite gustin u malo hladne vode, dodajte u smesu sa malinama i kuvajte dok se krem ne zgusne.
Ostavite krem od malina da se ohladi pre nanošenja na tortu.
Priprema čokoladnog krema:
Na pari ili u mikrotalasnoj pećnici otopite čokoladu i puter.
U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag, pa u nju pažljivo umešajte otopljenu čokoladu. Krem bi trebalo da bude gladak i lagan.
Slaganje torte:
Na donji sloj biskvita nanesite krem od malina, ravnomerno ga rasporedite.
Preko kreme od malina stavite deo čokoladnog krema, pa poklopite drugim slojem biskvita.
Premažite celu tortu preostalim čokoladnim kremom, ravnomerno ga raspoređujući i na bokovima.
Dekorišite svežim malinama, narendanom čokoladom i listićima nane po želji.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 400 kcal
Proteini: 6 g
Masti: 25 g
Ugljeni hidrati: 38 g
Savet
Ako želite intenzivniji ukus maline, u krem možete dodati malo limunovog soka. Takođe, tortu je najbolje pripremiti dan ranije i ostaviti da se ohladi preko noći – tako će ukusi biti još izraženiji!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Dezert

🍑 Brzi voćni desert sa jogurtom i breskvama – osvežavajuće, kremasto i bez kuvanja

🍫 Čokoladni sufle – Topi se u sredini, osvaja na prvi zalogaj

🍓 Rustični kolač sa jagodama i kukuruznim brašnom – letnja bajka iz rerne

Mafini sa borovnicama i limunom

Tony’s Chocolonely Bela Čokolada sa Malinama – Domaća Verzija
Recept za Čizkejk