Tornado Piletina – Hrskava i Sočna Poslastica Koja Će Vas Oduševiti!
Kategorija: Topla Predjela

Opis
Tornado piletina je apsolutni hit na društvenim mrežama! Sočni pileći ražnjići, spiralno sečeni i marinirani u bogatim začinima, peku se dok ne dobiju savršeno hrskavu koricu. Lako se priprema, izgleda spektakularno i garantuje fantastičan ukus!
Sastojci
- Za piletinu:
- 2 pileća fileta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašičica crvene paprike
- ½ kašičice belog luka u prahu
- ½ kašičice suvog origana
- Za premaz:
- 2 kašike istopljenog putera
- 1 kašika meda
- ½ kašičice dimljene paprike
- Dodatno:
- 4 drvena ražnjića
- Seckani peršun za dekoraciju
Priprema
- 1. Priprema mesa:
- Pileće filete iseći na tanke trake i pažljivo ih spiralno nanižiti na ražnjiće.
- Premazati ih maslinovim uljem i začiniti solju, biberom, crvenom paprikom, belim lukom u prahu i origanom.
- 2. Pečenje:
- Rernu zagrejati na 200°C.
- Ražnjiće poređati na pleh obložen papirom za pečenje i peći 20-25 minuta.
- 3. Premazivanje:
- U činiji pomešati istopljeni puter, med i dimljenu papriku.
- Pred kraj pečenja premazati ražnjiće i vratiti ih u rernu još 5 minuta da dobiju savršenu hrskavu glazuru.
- 4. Serviranje:
- Poslužiti uz umak po izboru – jogurt sos, BBQ ili začinjeni kečap.
Nutritivne Vrednosti
🔥 Kalorije: 320 kcal
💪 Proteini: 35 g
🛢 Masti: 15 g
🥔 Ugljeni hidrati: 10 g
Saveti
Za dodatnu hrskavost, ražnjiće možete peći na roštilju ili u air fryer-u.
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari Korisnika
Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!
Deljenje
Lajk
Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.
Broj lajkova: 0