Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Tart sa Kremom od Limuna i Malinama

Pregleda: 111 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 24.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema kore:
  2. U veću posudu stavite brašno, šećer i prstohvat soli. Dodajte hladan puter i trljajte prstima dok ne dobijete smesu nalik na mrvice.
  3. Dodajte jaje i umesite testo. Ako je previše suvo, dodajte malo hladne vode.
  4. Testo oblikujte u kuglu, uvijte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru da odmara 30 minuta.
  5. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini i stavite ga u kalup za tart. Viljuškom izbockajte dno i pecite 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, dok ne postane zlatno-smeđe.
  6. 2. Priprema krema od limuna:
  7. U šerpi pomešajte žumanca, šećer i gustin. Dodajte mleko, limunov sok i koricu.
  8. Kuvajte na srednjoj vatri, neprestano mešajući, dok se krem ne zgusne.
  9. Sklonite sa vatre i dodajte puter, mešajući dok se potpuno ne otopi i sjedini s kremom. Ostavite da se ohladi.
  10. 3. Sastavljanje tarta:
  11. Prelijte ohlađeni krem od limuna preko pečene kore.
  12. Na vrh poređajte sveže maline, lagano ih utisnuvši u krem.
  13. Pospite šećerom u prahu i ukrasite listićima nane po želji.
  14. Serviranje:
  15. Ostavite tart u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja kako bi se lepo stegao.
  16. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.