Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Posnu Musaku od Povrća

Pregleda: 125 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 11.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema povrća:
  2. Krompir i tikvicu oljuštite i isecite na tanke kolutove. Šargarepu oljuštite i isecite na tanke trakice ili kolutove. Pečurke očistite i isecite na listiće. Crni luk sitno iseckajte, a beli luk izgnječite.
  3. Prženje povrća:
  4. U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte seckani crni luk. Pržite dok luk ne postane staklast. Dodajte šargarepu i pržite još nekoliko minuta dok ne omekša.
  5. Dodajte pečurke i beli luk, pržite dok tečnost iz pečuraka ne ispari.
  6. Dodavanje paradajza:
  7. Dodajte paradajz (iseckan ili sok) u tiganj, začinite solju, biberom i suvim začinima po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta dok se sos malo zgusne.
  8. Slaganje musake:
  9. U tepsiju ili vatrostalnu posudu prvo poređajte sloj krompira, zatim sloj tikvica, pa sloj pripremljenog povrća sa paradajzom. Ponovite slojeve dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem krompira ili tikvica.
  10. Pečenje:
  11. Pokrijte posudu folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta. Pred kraj pečenja skinite foliju i pecite još 10 minuta da se musaka lepo zapeče.
  12. Serviranje:
  13. Poslužite posnu musaku toplu, ukrašenu svežim peršunom, uz sezonsku salatu po izboru.
  14. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.