Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Slatki Kupus

Pregleda: 103 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 07.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Svinjetinu isecite na kockice srednje veličine.
  3. U većoj šerpi zagrejte mast ili ulje na srednjoj vatri.
  4. Dodajte meso i pržite ga dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Izvadite meso i ostavite sa strane.
  5. Prženje povrća:
  6. U istoj šerpi dodajte sitno seckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast.
  7. Dodajte seckani beli luk i narendanu šargarepu, pa pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  8. Dodavanje kupusa:
  9. Kupus operite, očistite i isecite na tanke trakice.
  10. Dodajte kupus u šerpu sa povrćem i mešajte dok ne omekša i smanji zapreminu (oko 10 minuta).
  11. Kombinovanje sastojaka:
  12. Vratite meso u šerpu sa kupusom, dodajte iseckani paradajz ili paradajz sok, alevu papriku, lovorov list, so i biber po ukusu.
  13. Dobro promešajte sve sastojke.
  14. Kuvanje:
  15. Dodajte vodu ili bujon, pokrijte šerpu i kuvajte na laganoj vatri 45-60 minuta, ili dok kupus i meso ne omekšaju i svi ukusi se lepo prožmu.
  16. Povremeno promešajte i po potrebi dodajte još malo vode ili bujona.
  17. Serviranje:
  18. Slatki kupus poslužite topao, ukrašen svežim peršunom, uz parče domaćeg hleba ili proju.
  19. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.