Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Srpsku Pastu sa Slaninicom

Pregleda: 117 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 07.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema testenine:
  2. U velikoj šerpi zagrejte vodu do ključanja, dodajte so i skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju (obično 8-10 minuta za al dente).
  3. Ocedite testeninu i sačuvajte malo vode od kuvanja (oko 50 ml) da biste je dodali u sos ako je potrebno.
  4. Prženje slanine i povrća:
  5. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
  6. Dodajte seckanu slaninicu i pržite dok ne postane hrskava (oko 5-7 minuta). Izvadite je iz tiganja i ostavite sa strane.
  7. U isti tiganj dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast.
  8. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut, pazeći da ne izgori.
  9. Dodavanje paradajza:
  10. Dodajte seckani paradajz ili paradajz sok u tiganj. Kuvajte nekoliko minuta dok paradajz ne omekša i ne počne da se raspada.
  11. Vratite prženu slaninu u tiganj i kuvajte još 2-3 minuta, dok se svi ukusi ne sjedine.
  12. Dodavanje pavlake i začina:
  13. Dodajte pavlaku za kuvanje, so i biber po ukusu, i dobro promešajte. Kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
  14. Ako je sos previše gust, dodajte malo sačuvane vode od kuvanja testenine.
  15. Spajanje testenine i sosa:
  16. Dodajte skuvanu testeninu u tiganj sa sosom i dobro promešajte da se pasta ravnomerno obloži sosom.
  17. Serviranje:
  18. Pastu poslužite toplu, posutu narendanim parmezanom i ukrašenu svežim peršunom ili bosiljkom po želji.
  19. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.