Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Beli Indijaner Kolač

Pregleda: 121 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 07.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema biskvita:
  2. Zagrejte rernu na 180°C i pripremite kalup za mafine ili pleh sa modlicama obložen papirom za pečenje.
  3. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom mikserom na visokoj brzini dok smesa ne postane svetla i penasta (oko 5-7 minuta).
  4. U posebnoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo.
  5. Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka u smesu sa jajima, lagano mešajući spatulom ili varjačom dok se sve ne sjedini.
  6. Sipajte smesu u kalup za mafine ili pleh, popunjavajući ih do polovine.
  7. Pecite biskvit u prethodno zagrejanoj rerni oko 10-12 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.
  8. Ostavite biskvit da se ohladi.
  9. Priprema fila:
  10. U šerpi pomešajte šećer i vodu i zagrejte na srednjoj vatri dok ne počne da ključa. Kuvajte sirup oko 5 minuta, dok se ne zgusne (dok ne dostigne temperaturu od oko 115°C, ako imate termometar za šećer).
  11. Umutite belanca sa kašičicom soka od limuna dok ne postanu penasta.
  12. Polako, uz stalno mešanje, sipajte vruć šećerni sirup u belanca. Nastavite da mutite na visokoj brzini dok ne dobijete čvrst, sjajan fil (oko 5-7 minuta).
  13. Sastavljanje kolača:
  14. Na svaku ohlađenu biskvitnu osnovu nanesite veliku kašiku fila, formirajući visok špicasti oblik.
  15. Ostavite kolače da se fil stegne i osuši na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
  16. Priprema preliva od bele čokolade:
  17. Otopite belu čokoladu sa uljem ili maslacem na pari ili u mikrotalasnoj pećnici (proveravajte svakih 15 sekundi da se ne pregreje).
  18. Prelijte svaki kolač otopljenom belom čokoladom ili ih umočite, pazeći da se fil lepo premaže.
  19. Hlađenje i serviranje:
  20. Kolače ostavite u frižideru da se preliv od bele čokolade stegne, a zatim ih poslužite hladne.
  21. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.