Gurmanija.rs (AMP Recept)
Sastojci
- 3 veća krompira
- 3 šargarepe
- 200 g smrznutog graška
- 5 kiselih krastavčića
- 200 g kuvane šunke ili pilećih prsa (opciono)
- 3 kuvana jaja
- 200 g majoneza
- 100 g kisele pavlake (opciono)
- 1 kašičica senfa (opciono)
- So i biber po ukusu
Priprema
- Priprema povrća:
- Krompir i šargarepu oljuštite i isecite na sitne kockice.
- U šerpi sa ključalom posoljenom vodom prvo skuvajte krompir dok ne omekša (ali da zadrži oblik), zatim ga izvadite i stavite da se ohladi.
- U istoj vodi skuvajte šargarepu dok ne omekša, pa je izvadite i ostavite da se ohladi.
- Grašak skuvajte kratko (oko 5 minuta) i ostavite ga da se ohladi.
- Priprema ostalih sastojaka:
- Kisele krastavčiće iseckajte na sitne kockice.
- Kuvana jaja oljuštite i isecite na sitne kockice.
- Šunku ili pileća prsa (ako koristite) iseckajte na kockice.
- Mešanje sastojaka:
- U većoj posudi pomešajte skuvano i ohlađeno povrće (krompir, šargarepu, grašak), kisele krastavčiće, jaja i šunku.
- Dodajte majonez, pavlaku i senf (ako koristite), pa dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine.
- Posolite i pobiberite po ukusu, pa još jednom dobro promešajte.
- Hlađenje i serviranje:
- Rusku salatu pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja kako bi se svi ukusi proželi.
- Poslužite je hladnu, kao prilog uz mesna jela ili kao predjelo.
- Prijatno!
Komentari Korisnika
Još nema komentara.