Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Rusku Salatu

Pregleda: 101 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 07.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema povrća:
  2. Krompir i šargarepu oljuštite i isecite na sitne kockice.
  3. U šerpi sa ključalom posoljenom vodom prvo skuvajte krompir dok ne omekša (ali da zadrži oblik), zatim ga izvadite i stavite da se ohladi.
  4. U istoj vodi skuvajte šargarepu dok ne omekša, pa je izvadite i ostavite da se ohladi.
  5. Grašak skuvajte kratko (oko 5 minuta) i ostavite ga da se ohladi.
  6. Priprema ostalih sastojaka:
  7. Kisele krastavčiće iseckajte na sitne kockice.
  8. Kuvana jaja oljuštite i isecite na sitne kockice.
  9. Šunku ili pileća prsa (ako koristite) iseckajte na kockice.
  10. Mešanje sastojaka:
  11. U većoj posudi pomešajte skuvano i ohlađeno povrće (krompir, šargarepu, grašak), kisele krastavčiće, jaja i šunku.
  12. Dodajte majonez, pavlaku i senf (ako koristite), pa dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine.
  13. Posolite i pobiberite po ukusu, pa još jednom dobro promešajte.
  14. Hlađenje i serviranje:
  15. Rusku salatu pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja kako bi se svi ukusi proželi.
  16. Poslužite je hladnu, kao prilog uz mesna jela ili kao predjelo.
  17. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.