Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Podvarak sa Svinjskim Mesom i Rebrima

Pregleda: 97 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 07.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Svinjska rebra i meso isecite na komade srednje veličine.
  3. Posolite i pobiberite komade mesa po ukusu.
  4. Priprema kupusa:
  5. Kiseli kupus isperite pod mlazom vode ako je previše slan, a zatim ga dobro ocedite.
  6. U većoj šerpi ili tiganju, zagrejte mast ili ulje na srednjoj vatri.
  7. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast.
  8. Dodajte beli luk (sitno seckan) i pržite još 1-2 minuta.
  9. Prženje kupusa:
  10. U tiganj dodajte iseckani kiseli kupus i propržite ga uz stalno mešanje, oko 10 minuta, dok malo ne omekša.
  11. Dodajte alevu papriku, biber u zrnu i lovorov list, pa dobro promešajte.
  12. Kombinovanje mesa i kupusa:
  13. U dublji pekač ili vatrostalnu posudu poređajte polovinu pripremljenog kupusa.
  14. Preko kupusa rasporedite komade svinjskih rebara i mesa.
  15. Pokrijte meso ostatkom kupusa, dodajte vodu ili bujon, i pokrijte posudu aluminijumskom folijom.
  16. Pečenje:
  17. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 2-2,5 sata. Povremeno proverite podvarak, a po potrebi dolijte još malo vode ili bujona kako se ne bi previše osušio.
  18. Nakon 2 sata, skinite foliju i pecite još 30 minuta, dok meso ne dobije zlatno-smeđu boju i postane mekano.
  19. Serviranje:
  20. Podvarak sa svinjskim mesom i rebrima poslužite topao, uz domaći hleb ili projicu. Ovo jelo je idealno za hladnije dane i veoma je ukusno kada se podgreje.
  21. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.