Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Pileću Čorbu

Pregleda: 124 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 04.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema povrća:
  2. Šargarepu, peršunov koren i krompir očistite i isecite na kockice ili kolutove.
  3. Crni luk sitno iseckajte, a beli luk sitno iseckajte ili izgnječite.
  4. Kuvanje mesa:
  5. U veću šerpu stavite pileće meso i prelijte ga sa 1,5 l vode ili pilećeg bujona.
  6. Dodajte lovorov list, malo soli i kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša (oko 20-30 minuta). Po potrebi, skidajte penu koja se stvara tokom kuvanja.
  7. Kada je meso skuvano, izvadite ga iz supe, ostavite da se malo ohladi, pa ga isecite na manje komade ili iskidajte na vlakna.
  8. Prženje povrća:
  9. U drugoj šerpi zagrejte ulje ili maslac i dodajte sitno seckani crni luk. Pržite luk dok ne postane staklast.
  10. Dodajte iseckanu šargarepu, peršunov koren i krompir, pa pržite još nekoliko minuta dok povrće malo omekša.
  11. Dodavanje brašna:
  12. U prženo povrće dodajte kašiku brašna i mešajte dok brašno ne upije masnoću. To će pomoći da čorba postane blago kremasta.
  13. Postepeno dodajte skuvanu supu (tečnost u kojoj se kuvalo meso) uz stalno mešanje, kako biste izbegli grudvice.
  14. Kuvanje čorbe:
  15. Dodajte iseckano pileće meso u čorbu, pa nastavite da kuvate na laganoj vatri dok povrće ne omekša (oko 15-20 minuta).
  16. Po želji, dodajte pavlaku za kuvanje kako biste dobili kremastiju teksturu.
  17. Začinjavanje:
  18. Dodajte so, biber i sitno seckani beli luk po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta da se svi ukusi sjedine.
  19. Serviranje:
  20. Pileću čorbicu poslužite toplu, posutu svežim peršunom, uz parče domaćeg hleba ili krutone.
  21. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.