Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Pohovane Tikvice

Pregleda: 146 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 04.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema tikvica:
  2. Operite tikvice i isecite ih na tanke kolutove (debljine oko 0,5 cm).
  3. Posolite tikvice i ostavite ih da odstoje 10-15 minuta kako bi ispustile višak vode, a zatim ih blago obrišite papirnim ubrusom.
  4. Priprema za pohovanje:
  5. U jednom tanjiru pomešajte brašno sa malo soli i bibera.
  6. U drugom tanjiru umutite jaja sa prstohvatom soli.
  7. U trećem tanjiru pomešajte prezle, parmezan (ako koristite), i suve začine po želji.
  8. Pohovanje:
  9. Svaki kolut tikvice prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, i na kraju u smesu prezli, parmezana i začina. Pritisnite lagano da se prezle dobro prilepe.
  10. Prženje:
  11. Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi.
  12. Pržite tikvice sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu hrskave (oko 2-3 minuta sa svake strane).
  13. Vadite pohovane tikvice na papirne ubruse kako biste uklonili višak masnoće.
  14. Serviranje:
  15. Pohovane tikvice poslužite tople uz sos po želji, poput pavlake, tartar sosa, ili jogurta sa belim lukom i začinskim biljem.
  16. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.