Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Poparu

Pregleda: 92 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 23.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema hleba:
  2. Hleb isecite na kockice veličine zalogaja. Ako je hleb svež, možete ga prvo malo prosušiti u rerni na niskoj temperaturi, ali pazite da ne postane previše tvrd.
  3. Kuvanje:
  4. U šerpi zagrejte mleko (ili vodu, ili kombinaciju mleka i vode) dok ne proključa. Dodajte malo soli po ukusu.
  5. U kipuće mleko dodajte kockice hleba i smanjite vatru. Kuvajte lagano uz povremeno mešanje dok hleb ne upije tečnost i omekša, oko 5-10 minuta.
  6. Dodavanje maslaca i sira:
  7. Kad hleb omekša i upije tečnost, dodajte maslac (ili mast) i mešajte dok se maslac ne rastopi i sjedini sa hlebom.
  8. Zatim dodajte izmrvljen sir i lagano promešajte da se sir rasporedi po popari. Ako želite bogatiji ukus, možete dodati malo kisele pavlake ili kajmaka.
  9. Serviranje:
  10. Poparu poslužite toplu, odmah nakon pripreme. Ovo je jednostavno i hranljivo jelo koje možete jesti kao doručak ili večeru.
  11. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.