Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Cezar salatu

Pregleda: 163 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 23.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema piletine:
  2. Pileće filete posolite i pobiberite po ukusu.
  3. Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju i ispržite pileće filete dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu skroz pečeni (oko 5-7 minuta sa svake strane).
  4. Kad su fileti gotovi, izvadite ih iz tiganja i ostavite da se malo ohlade, a zatim ih isecite na tanke trake.
  5. Priprema krutona:
  6. Kriške hleba isecite na kockice.
  7. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i propržite kockice hleba dok ne postanu hrskave i zlatne. Možete ih posoliti i posuti sa malo belog luka u prahu za dodatni ukus.
  8. Priprema dresinga:
  9. U manjoj posudi pomešajte seckani beli luk, inćune, senf, Worcestershire sos, sok od limuna, sirće i žumance (ako koristite).
  10. Postepeno dodajte maslinovo ulje, neprestano mešajući da dobijete kremasti dresing.
  11. Dodajte parmezan i začinite solju i biberom po ukusu.
  12. Sastavljanje salate:
  13. Operite i osušite listove salate, pa ih iscepajte na manje komade.
  14. U velikoj činiji, pomešajte salatu sa dresingom, pazeći da svi listovi budu ravnomerno prekriveni.
  15. Dodajte ispržene pileće trakice, krutone i narendani parmezan.
  16. Lagano promešajte salatu kako bi se svi sastojci sjedinili.
  17. Serviranje:
  18. Cezar salatu poslužite odmah, dok su krutoni još hrskavi, a piletina topla.
  19. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.