Gurmanija.rs (AMP Recept)
Sastojci
- Za salatu:
- 1 glavica romana ili iceberg salate
- 2 pileća fileta
- 4-6 kriški hleba za krutone
- 50 g parmezana (narendan ili u listićima)
- Maslinovo ulje
- So i biber po ukusu
- Za dresing:
- 1 čen belog luka (sitno seckan)
- 4 fileta inćuna (opciono, sitno seckani)
- 1 kašika senfa (Dijon)
- 1 kašika Worcestershire sosa
- 1 kašika svežeg soka od limuna
- 1 kašika belog vinskog sirćeta
- 1 žumance (opciono)
- 100 ml maslinovog ulja
- 50 g narendanog parmezana
- So i biber po ukusu
Priprema
- Priprema piletine:
- Pileće filete posolite i pobiberite po ukusu.
- Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju i ispržite pileće filete dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu skroz pečeni (oko 5-7 minuta sa svake strane).
- Kad su fileti gotovi, izvadite ih iz tiganja i ostavite da se malo ohlade, a zatim ih isecite na tanke trake.
- Priprema krutona:
- Kriške hleba isecite na kockice.
- U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i propržite kockice hleba dok ne postanu hrskave i zlatne. Možete ih posoliti i posuti sa malo belog luka u prahu za dodatni ukus.
- Priprema dresinga:
- U manjoj posudi pomešajte seckani beli luk, inćune, senf, Worcestershire sos, sok od limuna, sirće i žumance (ako koristite).
- Postepeno dodajte maslinovo ulje, neprestano mešajući da dobijete kremasti dresing.
- Dodajte parmezan i začinite solju i biberom po ukusu.
- Sastavljanje salate:
- Operite i osušite listove salate, pa ih iscepajte na manje komade.
- U velikoj činiji, pomešajte salatu sa dresingom, pazeći da svi listovi budu ravnomerno prekriveni.
- Dodajte ispržene pileće trakice, krutone i narendani parmezan.
- Lagano promešajte salatu kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Serviranje:
- Cezar salatu poslužite odmah, dok su krutoni još hrskavi, a piletina topla.
- Prijatno!
Komentari Korisnika
Još nema komentara.