Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Mućkalicu

Pregleda: 132 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 09.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Svinjsko meso isecite na kockice veličine zalogaja. U dubljoj šerpi ili tiganju zagrejte mast (ili ulje) i dodajte meso. Pržite meso dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Kada je meso proprženo, izvadite ga iz šerpe i ostavite sa strane.
  3. Priprema povrća:
  4. U istu šerpu, dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte iseckane paprike i ljutu papričicu (ako je koristite), pa pržite dok paprika ne omekša.
  5. Dodajte sitno seckani beli luk i alevu papriku, pa sve zajedno pržite još 1-2 minuta.
  6. Kuvanje mućkalice:
  7. Vratite meso u šerpu sa povrćem. Dodajte paradajz seckan na kockice i pasiran paradajz. Dobro promešajte, smanjite vatru i kuvajte sve zajedno na laganoj vatri oko 30 minuta, ili dok meso ne postane potpuno mekano.
  8. Po potrebi dodajte malo vode ili supe, kako bi mućkalica bila sočna. Posolite i pobiberite po ukusu.
  9. Završavanje i serviranje:
  10. Kada je mućkalica gotova, pospite je svežim peršunom i poslužite je uz hleb, pire krompir ili kuvani pirinač.
  11. Napomena: Mućkalica je još ukusnija kada odstoji nekoliko sati ili čak preko noći, jer tada svi ukusi još bolje prožmu meso i povrće.
  12. Prijatno!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.