Gurmanija.rs (AMP Recept)
Sastojci
- 500 g svinjskog mesa (but, vratina ili plećka)
- 2 glavice crnog luka
- 2 paprike (crvena i zelena)
- 2 paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 ljuta papričica (po želji)
- 200 ml pasiranog paradajza (paradajz pire)
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika masti ili ulja
- So i biber po ukusu
- Peršun za dekoraciju
Priprema
- Priprema mesa:
- Svinjsko meso isecite na kockice veličine zalogaja. U dubljoj šerpi ili tiganju zagrejte mast (ili ulje) i dodajte meso. Pržite meso dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Kada je meso proprženo, izvadite ga iz šerpe i ostavite sa strane.
- Priprema povrća:
- U istu šerpu, dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte iseckane paprike i ljutu papričicu (ako je koristite), pa pržite dok paprika ne omekša.
- Dodajte sitno seckani beli luk i alevu papriku, pa sve zajedno pržite još 1-2 minuta.
- Kuvanje mućkalice:
- Vratite meso u šerpu sa povrćem. Dodajte paradajz seckan na kockice i pasiran paradajz. Dobro promešajte, smanjite vatru i kuvajte sve zajedno na laganoj vatri oko 30 minuta, ili dok meso ne postane potpuno mekano.
- Po potrebi dodajte malo vode ili supe, kako bi mućkalica bila sočna. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Završavanje i serviranje:
- Kada je mućkalica gotova, pospite je svežim peršunom i poslužite je uz hleb, pire krompir ili kuvani pirinač.
- Napomena: Mućkalica je još ukusnija kada odstoji nekoliko sati ili čak preko noći, jer tada svi ukusi još bolje prožmu meso i povrće.
- Prijatno!
Komentari Korisnika
Još nema komentara.