Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Pasulj Prebranac

Pregleda: 99 Ocena: N/A Lajkova: 1 Datum: 06.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema pasulja:
  2. Operite pasulj i stavite ga u veliku posudu. Prelijte ga vodom i ostavite da se natapa preko noći.
  3. Kuvanje pasulja:
  4. Sutradan, iscedite pasulj i stavite ga u lonac sa čistom vodom. Dodajte lovorov list i kuvajte dok pasulj ne omekša, ali pazite da se ne raskuva. Ovo traje oko 1-1.5 sati.
  5. Kad je pasulj skoro gotov, iscedite ga i ostavite sa strane. Sačuvajte vodu u kojoj se kuvao.
  6. Priprema luka:
  7. Dok se pasulj kuva, sitno naseckajte crni luk i šargarepu. U velikoj tiganju zagrejte ulje, dodajte luk i pržite dok ne postane staklast.
  8. Dodajte iseckanu šargarepu i pržite još nekoliko minuta.
  9. Dodavanje začina:
  10. Dodajte beli luk, alevu papriku, so, biber i suvi začin. Dobro promešajte.
  11. Dodajte brašno i pržite još nekoliko minuta dok smesa ne dobije blago braon boju.
  12. Kombinovanje pasulja i luka:
  13. U velikoj posudi za pečenje pomešajte kuvani pasulj sa pripremljenim lukom i šargarepom. Dobro promešajte da se sastojci ujednače.
  14. Pečenje:
  15. Prelijte pasulj vodom u kojoj se kuvao dok smesa ne bude pokrivena. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 1 sat ili dok prebranac ne dobije zlatno-braon boju i većina tečnosti ne ispari.
  16. Serviranje:
  17. Prebranac poslužite topao sa svežim hlebom ili salatom po izboru.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.