Gurmanija.rs (AMP Recept)

Pečena Jagnjetina sa Prazilukom i Krompirom – Vaskršnji Ručak za Pamćenje

Pregleda: 39 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 20.04.2025
Autor: RichardObradovic
Vaskršnja trpeza zaslužuje posebno jelo! Pečena jagnjetina sa prazilukom i krompirom – spoj tradicije i ukusa. #vaskrsnjirucak #jagnjetinazapečenja #gurmanija #porodičnatrapeza

Opis

Ovo jelo je savršen izbor za Vaskrs – sočna jagnjetina koja se topi u ustima, obogaćena aromatičnim prazilukom, krompirom i začinima. Sporo pečena, upija sve ukuse i donosi toplinu porodičnog okupljanja.

Vreme pripreme: 🕒 30 min pripreme + 2.5 h pečenja ✅ Ukupno: 3 sata minuta

Sastojci

Priprema

  1. 1️⃣ Priprema mesa:
  2. Jagnjetinu operi i posuši. Natrljaj solju, biberom, belim lukom i začinima. Prelij limunovim sokom i ostavi da odstoji 30 minuta.
  3. 2️⃣ Povrće:
  4. Krompir oljušti i iseci na četvrtine. Praziluk očisti i iseci na kolutove. Pomešaj sa malo ulja, soli i začina.
  5. 3️⃣ Pečenje:
  6. U nauljenu zemljanu posudu poređaj povrće, preko toga stavi meso. Prelij supom ili vodom i pokrij folijom ili poklopcem.
  7. Peci na 180°C oko 2,5 sata. Pred kraj otkrij i zapeci još 20 minuta da meso dobije koricu.
  8. 4️⃣ Serviranje:
  9. Posluži uz sezonsku salatu i domaći hleb.

Nutritivne Vrednosti

🔥 Kalorije: 540 kcal
💪 Proteini: 38 g
🥔 Ugljeni hidrati: 24 g
🛢 Masti: 32 g

Saveti

Ako voliš jače začinjeno meso, u marinadu dodaj senf i kašičicu meda – da karamelizuje tokom pečenja.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.