Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Karađorđevu šniclu

Pregleda: 146 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 04.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Svaku šniclu stavite između dva lista plastične folije i istucite čekićem za meso dok ne postane tanka i ravnomerna (debljina oko 5 mm).
  3. Posolite i pobiberite šnicle sa obe strane.
  4. Punjenje:
  5. Na svaku šniclu stavite po krišku dimljene slanine.
  6. Na jedan kraj šnicle stavite oko 50g kajmaka.
  7. Pažljivo uvijte šnicle u rolnu, počevši od kraja gde je kajmak, i pričvrstite čačkalicama ili kuhinjskim koncem da se ne raspadnu tokom prženja.
  8. Priprema za pohovanje:
  9. U jednom tanjiru pripremite brašno.
  10. U drugom tanjiru umutite jaja.
  11. U trećem tanjiru pripremite prezle.
  12. Pohovanje šnicli:
  13. Svaku rolnu prvo uvaljajte u brašno, pazeći da višak brašna otrese.
  14. Zatim je umočite u umućena jaja, tako da bude potpuno prekrivena.
  15. Na kraju, uvaljajte rolnu u prezle, pritiskajući lagano kako bi se prezle dobro zalepile za meso.
  16. Prženje:
  17. U tiganju zagrejte ulje ili mast na srednje visokoj temperaturi.
  18. Kada je ulje dovoljno zagrejano (oko 170°C), pažljivo stavite šnicle u tiganj. Pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 4-5 minuta sa svake strane).
  19. Izvadite šnicle iz tiganja i stavite ih na papirni ubrus kako bi se upio višak masnoće.
  20. Serviranje:
  21. Poslužite Karađorđeve šnicle tople, ukrašene kriškama limuna i seckanim peršunom.
  22. Kao prilog možete poslužiti pomfrit, pečeni krompir ili svežu salatu.
  23. Uživajte u ukusnoj Karađorđevoj šnicli!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.