Gurmanija.rs (AMP Recept)
Sastojci
- 4 teleće šnicle (oko 150g svaka)
- 200g kajmaka
- 4 kriške dimljene slanine
- So i biber po ukusu
- 2 jaja
- 100g brašna
- 200g prezli
- Ulje ili mast za prženje (dovoljno da šnicle budu potopljene u ulju)
- Limun (za dekoraciju)
- Peršun (za dekoraciju)
Priprema
- Priprema mesa:
- Svaku šniclu stavite između dva lista plastične folije i istucite čekićem za meso dok ne postane tanka i ravnomerna (debljina oko 5 mm).
- Posolite i pobiberite šnicle sa obe strane.
- Punjenje:
- Na svaku šniclu stavite po krišku dimljene slanine.
- Na jedan kraj šnicle stavite oko 50g kajmaka.
- Pažljivo uvijte šnicle u rolnu, počevši od kraja gde je kajmak, i pričvrstite čačkalicama ili kuhinjskim koncem da se ne raspadnu tokom prženja.
- Priprema za pohovanje:
- U jednom tanjiru pripremite brašno.
- U drugom tanjiru umutite jaja.
- U trećem tanjiru pripremite prezle.
- Pohovanje šnicli:
- Svaku rolnu prvo uvaljajte u brašno, pazeći da višak brašna otrese.
- Zatim je umočite u umućena jaja, tako da bude potpuno prekrivena.
- Na kraju, uvaljajte rolnu u prezle, pritiskajući lagano kako bi se prezle dobro zalepile za meso.
- Prženje:
- U tiganju zagrejte ulje ili mast na srednje visokoj temperaturi.
- Kada je ulje dovoljno zagrejano (oko 170°C), pažljivo stavite šnicle u tiganj. Pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 4-5 minuta sa svake strane).
- Izvadite šnicle iz tiganja i stavite ih na papirni ubrus kako bi se upio višak masnoće.
- Serviranje:
- Poslužite Karađorđeve šnicle tople, ukrašene kriškama limuna i seckanim peršunom.
- Kao prilog možete poslužiti pomfrit, pečeni krompir ili svežu salatu.
- Uživajte u ukusnoj Karađorđevoj šnicli!
Komentari Korisnika
Još nema komentara.