Gurmanija.rs (AMP Recept)

Ruska Šubara – Čokoladni Kolač Sa Stilom

Pregleda: 23 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 19.04.2025
Autor: RichardObradovic
Čokoladna klasika sa kokos notom! Ruska šubara – vizuelno efektna, a neodoljivo kremasta. Idealna za praznike i slavske trpeze! #ruskasubara #domacaklopa #gurmanija #slatkorecepti

Opis

Ruska šubara je starinski kolač koji se pravi od mekanih biskvitnih korpica punjenih kremom, uvaljanih u čokoladu i kokos. Izgledom podseća na rusku zimsku kapu, a ukus je bogat i kremast – pravi hit na slavama i prazničnim trpezama!

Vreme pripreme: 🕒 1 sat minuta

Sastojci

Priprema

  1. 1️⃣ Priprema biskvita:
  2. Umuti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodaj mleko, ulje, kakao i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
  3. Sipaj u podmazan pleh i peci u rerni zagrejanoj na 180°C oko 25 minuta. Ohladi, pa iseci na manje kocke.
  4. 2️⃣ Fil:
  5. U malo mleka razmuti žumanca, gustin i šećer. Ostatak mleka zagrej, pa dodaj smesu i kuvaj dok se ne zgusne.
  6. Ohladi, pa dodaj margarin i umutite u gladak krem.
  7. 3️⃣ Punjenje:
  8. Svaku kocku biskvita preseci vodoravno, filovati i ponovo spojiti.
  9. 4️⃣ Glazura:
  10. Otopi čokoladu sa uljem. Gornji deo svake kocke umočiti u glazuru, pa uvaljati u kokos.

Nutritivne Vrednosti

🔥 Kalorije: 260 kcal
🍬 Ugljeni hidrati: 28 g
🛢 Masti: 14 g
💪 Proteini: 4 g

Saveti

Umesto klasičnog mleka, možeš koristiti biljno i posni margarin – za posnu varijantu!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.