Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za pilav

Pregleda: 123 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 03.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. U tiganju zagrejte 2 kašike ulja ili maslaca na srednjoj vatri.
  3. Dodajte pileće meso i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Izvadite meso iz tiganja i ostavite ga sa strane.
  4. Priprema povrća:
  5. U istoj posudi dodajte preostalo ulje ili maslac.
  6. Dodajte sitno iseckan crni luk i pržite dok ne postane staklast.
  7. Dodajte isečene šargarepe, paprike i beli luk, pa pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  8. Dodavanje pirinča:
  9. Dodajte pirinač u tiganj sa povrćem i pržite ga dok ne postane proziran (oko 2-3 minuta).
  10. Vratite pileće meso u tiganj i dobro promešajte sa pirinčem i povrćem.
  11. Kuvanje:
  12. Dodajte pileći bujon (ili vodu) u tiganj. Dodajte so, biber, kurkumu i aleve paprike.
  13. Pustite da tečnost provri, a zatim smanjite vatru na nisku temperaturu, poklopite i kuvajte pilav dok pirinač ne omekša i upije svu tečnost (oko 20-25 minuta).
  14. Serviranje:
  15. Kada je pilav gotov, skinite ga sa vatre i ostavite da odstoji poklopljen još nekoliko minuta.
  16. Poslužite pilav topao, ukrašen seckanim svežim peršunom.
  17. Uživajte u ukusnom pilavu!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.