Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za gurmansku pizzu sa slaninom

Pregleda: 119 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 03.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema testa:
  2. U velikoj posudi pomešajte brašno i so.
  3. U manjoj posudi pomešajte toplu vodu, šećer i kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne zapeni.
  4. Dodajte maslinovo ulje u posudu sa kvascem, a zatim sipajte ovu smesu u brašno.
  5. Mesite testo rukama dok ne postane glatko i elastično (oko 10 minuta).
  6. Pokrijte testo čistom kuhinjskom krpom i ostavite ga na toplom mestu da se udvostruči (oko 1 sat).
  7. Priprema sosa:
  8. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
  9. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite dok ne postane zlatan (oko 1 minut).
  10. Dodajte pelate ili paradajz sos, origano, bosiljak, so i biber. Kuvajte na laganoj vatri 10-15 minuta dok se sos malo ne zgusne.
  11. Priprema fila:
  12. Iseckajte dimljenu slaninu na tanke trakice i pržite je u tiganju dok ne postane hrskava. Ostavite sa strane.
  13. Pripremite ostale sastojke za fil (rendana mocarela i parmezan, seckani crveni luk, zelena paprika, pečurke i masline).
  14. Pravljenje pizze:
  15. Zagrejte rernu na 220°C (ili maksimalnu temperaturu vaše rerne).
  16. Testo za pizzu podelite na dva dela i razvucite svaki deo na pobrašnjenoj površini dok ne dobijete željenu veličinu i debljinu.
  17. Prebacite testo na pleh za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  18. Premažite testo pripremljenim paradajz sosom.
  19. Pospite rendanom mocarelom i parmezanom.
  20. Rasporedite hrskavu slaninu, crveni luk, zelenu papriku, pečurke i masline po pizzi.
  21. Pečenje:
  22. Pecite pizzu u prethodno zagrejanoj rerni 12-15 minuta, ili dok kora ne postane zlatno-smeđa, a sir se potpuno otopi i postane zlatan.
  23. Serviranje:
  24. Izvadite pizzu iz rerne i ukrasite svežim listovima bosiljka.
  25. Poslužite toplu.
  26. Uživajte u ukusnoj gurmanskoj pizzi sa slaninom!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.