Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za jagnjetinu ispod sača

Pregleda: 107 Ocena: 5 Lajkova: 1 Datum: 03.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Jagnjeće meso iseckajte na veće komade, posolite, pobiberite i natrljajte suvim začinom.
  3. Po želji, možete dodati i ruzmarin ili majčinu dušicu za dodatni ukus.
  4. Priprema povrća:
  5. Krompir oljuštite i isecite na četvrtine.
  6. Crni luk oljuštite i isecite na krupnije komade.
  7. Beli luk očistite.
  8. Šargarepu oljuštite i isecite na kolutove.
  9. Paprike očistite od semena i isecite na trake.
  10. Složite sastojke:
  11. U posudu za pečenje, najbolje metalnu ili glinenu, stavite krompir, crni luk, beli luk, šargarepu i paprike.
  12. Preko povrća stavite komade jagnjetine.
  13. Prelijte sve maslinovim uljem i belim vinom (ako koristite).
  14. Dodajte grančice ruzmarina ili majčine dušice.
  15. Priprema sača:
  16. Sač (metalni ili glineni poklopac) postavite iznad vatre da se dobro zagreje.
  17. Kada je sač dovoljno zagrejan, stavite posudu sa mesom i povrćem ispod sača.
  18. Poklopite sačom i na njega naložite žar ili vrući pepeo.
  19. Pečenje:
  20. Ostavite jagnjetinu da se peče ispod sača 2-3 sata.
  21. Tokom pečenja, po potrebi dodajte još žara ili pepela na sač kako bi se temperatura održavala.
  22. Serviranje:
  23. Kada je jagnjetina ispod sača gotova, izvadite posudu i pažljivo skinite poklopac.
  24. Poslužite jagnjetinu toplo, zajedno sa pečenim krompirom i povrćem.
  25. Uživajte u ukusnoj jagnjetini ispod sača!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.