Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za bečku šniclu

Pregleda: 110 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 03.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Svaku šniclu stavite između dva lista plastične folije i istucite čekićem za meso dok ne postane tanka i ravnomerna (debljina oko 5 mm).
  3. Posolite i pobiberite šnicle sa obe strane.
  4. Priprema za pohovanje:
  5. U jednom tanjiru pripremite brašno.
  6. U drugom tanjiru umutite jaja.
  7. U trećem tanjiru pripremite prezle.
  8. Pohovanje šnicli:
  9. Svaku šniclu prvo uvaljajte u brašno, pazeći da višak brašna otrese.
  10. Zatim je umočite u umućena jaja, tako da bude potpuno prekrivena.
  11. Na kraju, uvaljajte šniclu u prezle, pritiskajući lagano kako bi se prezle dobro zalepile za meso.
  12. Prženje:
  13. U tiganju zagrejte ulje ili mast na srednje visokoj temperaturi.
  14. Kada je ulje dovoljno zagrejano (oko 170°C), pažljivo stavite šnicle u tiganj. Pržite ih sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 2-3 minuta sa svake strane).
  15. Izvadite šnicle iz tiganja i stavite ih na papirni ubrus kako bi se upio višak masnoće.
  16. Serviranje:
  17. Poslužite bečku šniclu toplu, uz kriške limuna.
  18. Kao prilog možete poslužiti krompir salatu, pire krompir, kuvani krompir ili sezonsku salatu.
  19. Uživajte u ukusnoj bečkoj šnicli!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.