Gurmanija.rs (AMP Recept)
Sastojci
- 4 teleće šnicle (oko 150g svaki)
- So i biber po ukusu
- 2 jaja
- 100g brašna
- 200g prezli
- Ulje ili mast za prženje (dovoljno da šnicle budu potopljene u ulju)
Priprema
- Priprema mesa:
- Svaku šniclu stavite između dva lista plastične folije i istucite čekićem za meso dok ne postane tanka i ravnomerna (debljina oko 5 mm).
- Posolite i pobiberite šnicle sa obe strane.
- Priprema za pohovanje:
- U jednom tanjiru pripremite brašno.
- U drugom tanjiru umutite jaja.
- U trećem tanjiru pripremite prezle.
- Pohovanje šnicli:
- Svaku šniclu prvo uvaljajte u brašno, pazeći da višak brašna otrese.
- Zatim je umočite u umućena jaja, tako da bude potpuno prekrivena.
- Na kraju, uvaljajte šniclu u prezle, pritiskajući lagano kako bi se prezle dobro zalepile za meso.
- Prženje:
- U tiganju zagrejte ulje ili mast na srednje visokoj temperaturi.
- Kada je ulje dovoljno zagrejano (oko 170°C), pažljivo stavite šnicle u tiganj. Pržite ih sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 2-3 minuta sa svake strane).
- Izvadite šnicle iz tiganja i stavite ih na papirni ubrus kako bi se upio višak masnoće.
- Serviranje:
- Poslužite bečku šniclu toplu, uz kriške limuna.
- Kao prilog možete poslužiti krompir salatu, pire krompir, kuvani krompir ili sezonsku salatu.
- Uživajte u ukusnoj bečkoj šnicli!
Komentari Korisnika
Još nema komentara.