Gurmanija.rs (AMP Recept)
Sastojci
- 500g telećeg mesa (najbolje od buta), isečenog na kocke
- 2 glavice crnog luka, sitno iseckane
- 2 šargarepe, isečene na kolutove
- 1 paškanat, isečen na kolutove
- 1 celer, sitno iseckan
- 2 krompira, isečena na kocke
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike ulja ili masti
- 1 lovorov list
- 1 kašika brašna
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 šolja (240ml) pavlake za kuvanje
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica aleve paprike
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema
- Priprema mesa:
- Iseckajte teleće meso na kocke veličine oko 2 cm. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Prženje mesa:
- U velikoj šerpi zagrejte ulje ili mast na srednjoj vatri.
- Dodajte teleće meso i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Izvadite meso iz šerpe i stavite sa strane.
- Priprema povrća:
- U istoj šerpi dodajte iseckani crni luk, šargarepu, paškanat i celer. Pržite dok povrće ne omekša i luk postane staklast.
- Dodajte beli luk i pržite još 1 minut.
- Dodavanje brašna i začina:
- Dodajte brašno i aleve paprike, pa dobro promešajte da se sjedine sa povrćem.
- Vratite teleće meso u šerpu.
- Kuvanje:
- Sipajte vodu ili bujon preko mesa i povrća, pazeći da sve bude pokriveno tečnošću (oko 1,5 litara).
- Dodajte lovorov list i paradajz pire. Kuvajte na laganoj vatri oko 1,5 do 2 sata, ili dok meso ne omekša.
- Dodavanje krompira:
- Dodajte krompir i kuvajte još 20-30 minuta dok krompir ne omekša.
- Dodavanje pavlake:
- Dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte. Kuvajte još 5-10 minuta da se čorba zgusne.
- Serviranje:
- Izvadite lovorov list iz čorbe.
- Poslužite teleću čorbu toplu, ukrašenu seckanim svežim peršunom.
- Po želji, možete poslužiti uz svež hleb ili lepinje.
- Uživajte u ukusnoj telećoj čorbi!
Komentari Korisnika
Još nema komentara.