Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za teleću čorbu

Pregleda: 123 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 03.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Iseckajte teleće meso na kocke veličine oko 2 cm. Posolite i pobiberite po ukusu.
  3. Prženje mesa:
  4. U velikoj šerpi zagrejte ulje ili mast na srednjoj vatri.
  5. Dodajte teleće meso i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Izvadite meso iz šerpe i stavite sa strane.
  6. Priprema povrća:
  7. U istoj šerpi dodajte iseckani crni luk, šargarepu, paškanat i celer. Pržite dok povrće ne omekša i luk postane staklast.
  8. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut.
  9. Dodavanje brašna i začina:
  10. Dodajte brašno i aleve paprike, pa dobro promešajte da se sjedine sa povrćem.
  11. Vratite teleće meso u šerpu.
  12. Kuvanje:
  13. Sipajte vodu ili bujon preko mesa i povrća, pazeći da sve bude pokriveno tečnošću (oko 1,5 litara).
  14. Dodajte lovorov list i paradajz pire. Kuvajte na laganoj vatri oko 1,5 do 2 sata, ili dok meso ne omekša.
  15. Dodavanje krompira:
  16. Dodajte krompir i kuvajte još 20-30 minuta dok krompir ne omekša.
  17. Dodavanje pavlake:
  18. Dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte. Kuvajte još 5-10 minuta da se čorba zgusne.
  19. Serviranje:
  20. Izvadite lovorov list iz čorbe.
  21. Poslužite teleću čorbu toplu, ukrašenu seckanim svežim peršunom.
  22. Po želji, možete poslužiti uz svež hleb ili lepinje.
  23. Uživajte u ukusnoj telećoj čorbi!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.