Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za juneći gulaš

Pregleda: 116 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 03.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Iseckajte juneće meso na kocke veličine 3-4 cm. Posolite i pobiberite po ukusu.
  3. Prženje:
  4. U velikoj šerpi zagrejte mast ili ulje na srednjoj vatri.
  5. Dodajte iseckani crni luk i pržite dok ne postane staklast.
  6. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite još 1 minut.
  7. Dodavanje mesa:
  8. Dodajte juneće meso u šerpu i pržite ga dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju sa svih strana.
  9. Dodavanje povrća:
  10. Dodajte crvenu papriku i šargarepu, pa pržite još nekoliko minuta.
  11. Dodajte paradajz ili pelate i kuvajte dok tečnost ne ispari.
  12. Dodavanje začina:
  13. Dodajte mlevenu crvenu papriku, ljutu papriku (ako koristite) i brašno, pa dobro promešajte.
  14. Dodajte paradajz pire i lovorov list, pa dobro promešajte.
  15. Kuvanje:
  16. Sipajte vodu ili bujon preko mesa i povrća, pazeći da sve bude pokriveno tečnošću.
  17. Kuvajte na laganoj vatri 2-3 sata, ili dok meso ne omekša i postane sočno.
  18. Povremeno promešajte i po potrebi dodajte još vode ili bujona.
  19. Završni koraci:
  20. Kada je gulaš skoro gotov, dodajte so i biber po ukusu.
  21. Kuvajte još 15-20 minuta da se svi ukusi sjedine.
  22. Serviranje:
  23. Poslužite juneći gulaš topao, ukrašen svežim peršunom.
  24. Kao prilog možete poslužiti pire krompir, testeninu ili svež hleb.
  25. Uživajte u ukusnom junećem gulašu!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.