Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za pihtije

Pregleda: 131 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 03.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Operite svinjske nogice, glavu, rep i uvo pod hladnom vodom.
  3. Stavite meso u veliku šerpu i prelijte ga hladnom vodom.
  4. Pustite da voda provri, a zatim je prosipite i dodajte sveže hladne vode.
  5. Kuvanje:
  6. Dodajte oljuštene i isečene šargarepe, crni luk, beli luk, lovorov list i biber u zrnu u šerpu sa mesom.
  7. Kuvajte na laganoj vatri 4-5 sati, dok meso potpuno ne omekša i počne da se odvaja od kostiju.
  8. Tokom kuvanja, povremeno skidajte penu sa površine.
  9. Odvajanje mesa:
  10. Kada je meso skuvano, izvadite ga iz šerpe i ostavite da se malo ohladi.
  11. Procedite supu kroz sito ili gazu da biste uklonili povrće i začine.
  12. Odvojite meso od kostiju, kožu i masnoću, pa iseckajte meso na sitne komade.
  13. Začinjavanje:
  14. Vratite iseckano meso u proceđenu supu.
  15. Dodajte so i mleveni biber po ukusu.
  16. Po želji, dodajte 1-2 kašike sirćeta za dodatni ukus.
  17. Formiranje pihtija:
  18. Sipajte smesu u kalupe ili posude po želji.
  19. Ostavite pihtije da se potpuno ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider da se stegnu (najmanje 4-6 sati, a najbolje preko noći).
  20. Serviranje:
  21. Pre serviranja, pihtije iseckajte na kocke ili vadite kašikom.
  22. Poslužite ih hladne, uz seckani crni luk, limun ili ljutu papriku.
  23. Uživajte u tradicionalnim pihtijama!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.