🔥 Tornado piletina – novi hit recept koji morate probati!
Hrskava, sočna i preukusna, ova spiralno sečena piletina je savršena za svaki obrok!
🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #tornadopiletina #hrskavoiukusno
Opis
Tornado piletina je apsolutni hit na društvenim mrežama! Sočni pileći ražnjići, spiralno sečeni i marinirani u bogatim začinima, peku se dok ne dobiju savršeno hrskavu koricu. Lako se priprema, izgleda spektakularno i garantuje fantastičan ukus!
Vreme pripreme: Aktivno vreme: 15 minuta
Pečenje: 25-30 minuta
Ukupno vreme: oko 45 minuta minuta
Sastojci
- Za piletinu:
- 2 pileća fileta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašičica crvene paprike
- ½ kašičice belog luka u prahu
- ½ kašičice suvog origana
- Za premaz:
- 2 kašike istopljenog putera
- 1 kašika meda
- ½ kašičice dimljene paprike
- Dodatno:
- 4 drvena ražnjića
- Seckani peršun za dekoraciju
Priprema
- 1. Priprema mesa:
- Pileće filete iseći na tanke trake i pažljivo ih spiralno nanižiti na ražnjiće.
- Premazati ih maslinovim uljem i začiniti solju, biberom, crvenom paprikom, belim lukom u prahu i origanom.
- 2. Pečenje:
- Rernu zagrejati na 200°C.
- Ražnjiće poređati na pleh obložen papirom za pečenje i peći 20-25 minuta.
- 3. Premazivanje:
- U činiji pomešati istopljeni puter, med i dimljenu papriku.
- Pred kraj pečenja premazati ražnjiće i vratiti ih u rernu još 5 minuta da dobiju savršenu hrskavu glazuru.
- 4. Serviranje:
- Poslužiti uz umak po izboru – jogurt sos, BBQ ili začinjeni kečap.
Nutritivne Vrednosti
Kalorije: 320 kcal
Proteini: 35 g
Masti: 15 g
Ugljeni hidrati: 10 g
Saveti
Za dodatnu hrskavost, ražnjiće možete peći na roštilju ili u air fryer-u.
Komentari Korisnika
Još nema komentara.