Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za gurmansku pljeskavicu

Pregleda: 111 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 03.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. U velikoj posudi pomešajte mlevenu junetinu i svinjetinu.
  3. Dodajte sitno iseckan crni i beli luk, dimljenu slaninu i kačkavalj.
  4. Dodajte jaje, prezle, so, biber, mlevenu crvenu papriku i ljutu papriku (ako koristite).
  5. Dodajte mineralnu vodu i dobro izmešajte sve sastojke dok se ne sjedine.
  6. Formiranje pljeskavica:
  7. Podelite smesu na 4-6 jednakih delova (zavisi koliko velike pljeskavice želite).
  8. Oblikujte pljeskavice rukama i malo ih pritisnite da budu ravne i tanke.
  9. Prženje/pljeskavica na roštilju:
  10. Zagrejte roštilj ili tiganj na srednje visokoj temperaturi.
  11. Premažite pljeskavice sa malo ulja i stavite ih na roštilj ili tiganj.
  12. Pecite ih oko 5-7 minuta sa svake strane, ili dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju i budu pečene do kraja.
  13. Serviranje:
  14. Lepinje prerežite na pola i zagrejte ih na roštilju ili tiganju dok ne postanu tople i hrskave.
  15. Stavite pljeskavicu u lepinju i dodajte seckani crni luk, paradajz, krastavce i zelenu salatu.
  16. Po želji, dodajte kajmak ili pavlaku.
  17. Uživajte u ukusnoj gurmanskoj pljeskavici!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.