Gurmanija.rs (AMP Recept)

Domaća Goveđa Supa sa Vazdušastim Knedlama

Pregleda: 64 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 09.02.2025
Autor: RichardObradovic
🍲 Domaća goveđa supa sa knedlama – klasik koji greje dušu! Bogata i puna ukusa, ova supa je pravi izbor za porodični ručak. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i pripremite je kod kuće! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #goveđasupa #tradicionalnajela #receptdana

Opis

Domaća goveđa supa je klasik srpske kuhinje, poznata po bogatom ukusu i lekovitim svojstvima. Dodavanje mekanih i laganih knedli čini je još posebnijom. Savršena je za nedeljni ručak ili kao lekoviti obrok u hladnim danima.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Vreme kuvanja: 2,5 do 3 sata Ukupno vreme: 3 sata i 20 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. 1. Kuvanje supe:
  2. Stavite goveđe kosti ili meso u veliku šerpu i prelijte sa 2 litra hladne vode.
  3. Kada voda proključa, smanjite vatru i skinite penu koja se stvara na površini.
  4. Dodajte očišćeno i isečeno povrće, prepečeni crni luk, beli luk, lovorov list, so i biber u zrnu.
  5. Kuvajte na laganoj vatri 2 do 3 sata, dok meso ne omekša i supa ne dobije bogat ukus.
  6. 2. Priprema knedli:
  7. Umutite jaja sa prstohvatom soli, dodajte griz i ulje, pa dobro promešajte. Ostavite smesu da odstoji 10 minuta.
  8. Kašičicom vadite smesu i lagano ubacujte knedle u vrelu supu. Kuvajte ih 5-7 minuta dok ne postanu mekane i vazdušaste.
  9. 3. Finalni koraci:
  10. Procedite supu da biste uklonili kosti i začine.
  11. Meso isecite na sitne komade i vratite u supu zajedno sa knedlama.
  12. Po želji, dodajte sitno seckani svež peršun za aromu.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 220 kcal

Proteini: 15 g

Masti: 10 g

Ugljeni hidrati: 15 g

Saveti

Za još bogatiji ukus, dodajte prstohvat muškatnog oraščića u knedle ili malo kurkume u supu za zlatnu boju.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.