Gurmanija.rs (AMP Recept)

Sočna Svinjska Rebarca u Medenom Sosu

Pregleda: 57 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 03.02.2025
Autor: RichardObradovic
🔥 Sočna svinjska rebarca u medenom sosu – prava poslastica za ljubitelje mesa! Meko meso koje se odvaja od kostiju i neodoljiva karamela od meda i začina. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #rebarca #sočnoimiriše #receptdana

Opis

Ova svinjska rebarca su sočna, mekana i prekrivena bogatim medeno-barbekju sosom. Sporim pečenjem u rerni postiže se savršena tekstura – meso se odvaja od kostiju, a ukus je neodoljivo karamelizovan. Idealno za porodične večere ili specijalne prilike!

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Pečenje: 3 sata Ukupno vreme: 3 sata i 20 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. 1. Priprema rebaraca:
  2. Očistite rebarca od viška masnoće i natrljajte ih suvim začinima (so, biber, dimljena paprika, beli luk i origano).
  3. Ostavite da odstoje najmanje 30 minuta, a idealno preko noći u frižideru.
  4. 2. Pečenje:
  5. Zagrejte rernu na 150°C.
  6. Stavite rebarca u pleh, pokrijte ih aluminijumskom folijom i pecite 2,5 do 3 sata dok ne omekšaju.
  7. 3. Priprema sosa:
  8. U činiji pomešajte med, soja sos, kečap, senf i jabukovo sirće.
  9. 4. Završno pečenje:
  10. Kada su rebarca mekana, izvadite ih iz rerne i premažite ih pripremljenim sosom.
  11. Vratite u rernu na 200°C i pecite još 15 minuta, dok ne dobiju lepu glazuru.
  12. 5. Serviranje:
  13. Poslužite uz krompir pire, grilovano povrće ili hrskavi hleb.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 550 kcal

Proteini: 40 g

Masti: 35 g

Ugljeni hidrati: 18 g

Saveti

Ako želite dimljeni efekat, dodajte malo tečnog dima u sos ili ispecite rebarca na roštilju na kraju pečenja.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.