Gurmanija.rs (AMP Recept)

Domaći Teleći Gulaš – Tradicionalno Kuvano Jelo

Pregleda: 42 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 02.02.2025
Autor: RichardObradovic
🍲 Domaći teleći gulaš – klasik koji se kuva polako, ali vredi svakog minuta! Mekano meso, bogat sos i tradicionalan ukus. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #telećigulaš #tradicionalnajela #receptdana

Opis

Ovaj domaći teleći gulaš je pun bogatih ukusa i savršeno kremaste teksture. Lagano se krčka dok meso ne postane mekano, a začini daju dubok i intenzivan ukus. Idealno za porodični ručak ili kada poželite nešto što greje dušu!

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Vreme kuvanja: 1,5 do 2 sata Ukupno vreme: 2 sata i 20 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. 1. Prženje mesa i povrća:
  2. U dubljem loncu zagrejte mast (ili ulje) i propržite luk dok ne omekša.
  3. Dodajte beli luk i kratko propržite, zatim dodajte meso i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
  4. 2. Dodavanje začina i paradajz pirea:
  5. Dodajte šargarepu i papriku, pa mešajte nekoliko minuta.
  6. Ubacite mlevenu papriku, paradajz pire i lovorov list.
  7. 3. Kuvanje:
  8. Sipajte belo vino i kuvajte dok alkohol ne ispari.
  9. Dodajte goveđi bujon, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 1,5 do 2 sata, dok meso ne postane potpuno mekano.
  10. Ako želite gušći sos, pred kraj kuvanja razmutite kašiku brašna u malo vode i umešajte u gulaš.
  11. 4. Serviranje:
  12. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom. Idealan prilog je krompir pire, testenina ili domaći hleb.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 350 kcal

Proteini: 30 g

Masti: 18 g

Ugljeni hidrati: 20 g

Saveti

Za još bogatiji ukus, dodajte prstohvat majčine dušice ili malo rendane limunove kore pred kraj kuvanja.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.