Gurmanija.rs (AMP Recept)

Svinjski Medaljoni u Kremastom Sosu od Pečuraka

Pregleda: 52 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 02.02.2025
Autor: RichardObradovic
🥩 Svinjski medaljoni u kremastom sosu – sočno i neodoljivo! Savršena kombinacija pečenog mesa i kremastog sosa od pečuraka. Isprobajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u svakom zalogaju! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #medaljoni #kremastos #gurmanskiužitak

Opis

Ovo elegantno jelo spaja sočne svinjske medaljone sa bogatim, kremastim sosom od pečuraka. Brzo se priprema, a rezultat je izuzetno ukusan i savršen za sve prilike – bilo da želite brz ručak ili luksuznu večeru.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Ukupno vreme: 30 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. 1. Priprema medaljona:
  2. Medaljone posolite, pobiberite i pospite suvim timijanom.
  3. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter na srednje jakoj vatri.
  4. Pržite medaljone 3-4 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu koricu. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.
  5. 2. Priprema sosa:
  6. U istom tiganju dodajte još malo maslinovog ulja i propržite šampinjone dok ne omekšaju i puste sok.
  7. Dodajte beli luk i pržite još minut dok ne zamiriše.
  8. Sipajte pileći bujon i kuvajte 2-3 minuta dok se tečnost malo ne smanji.
  9. Dodajte pavlaku, senf i origano, pa kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
  10. Umutite parmezan u sos i vratite medaljone u tiganj. Krčkajte još 5 minuta dok meso upije arome.
  11. 3. Serviranje:
  12. Poslužite medaljone uz kremasti sos i pospite seckanim svežim peršunom.
  13. Kao prilog, idealni su pire krompir, pirinač ili grilovano povrće.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 450 kcal

Proteini: 32 g

Masti: 28 g

Ugljeni hidrati: 10 g

Saveti

Za bogatiji ukus, u sos možete dodati malo belog vina ili dimljenu papriku.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.