Gurmanija.rs (AMP Recept)

Sočna Svinjska Pečenica u Medeno-Mustard Sosu

Pregleda: 83 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 29.01.2025
Autor: RichardObradovic
🔥 Sočna svinjska pečenica u medeno-mustard sosu – prava gurmanska poslastica! Savršeno mekana i bogata ukusima, idealna za svaki svečani sto. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i obradujte ukućane! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #pečenica #sočnoručak #receptdana

Opis

Ovaj recept za sočnu svinjsku pečenicu u medeno-mustard sosu spaja savršenu kombinaciju slatkog i slanog ukusa. Hrskava spolja, sočna iznutra – ovo jelo je idealno za svečane prilike, ali i kada želite nešto posebno za ručak.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Pečenje: 35-40 minuta Ukupno vreme: 1 sat minuta

Sastojci

Priprema

  1. 1. Priprema mesa:
  2. Svinjsku pečenicu operite i osušite papirnim ubrusom.
  3. Natrljajte je maslinovim uljem, solju, biberom, timijanom i dimljenom paprikom.
  4. Ostavite da odstoji 20 minuta na sobnoj temperaturi.
  5. 2. Pečenje:
  6. Zagrejte rernu na 200°C.
  7. Stavite pečenicu u pleh i pecite 25-30 minuta, povremeno prelivajući sokovima iz pleha.
  8. Pred kraj pečenja, premažite je medeno-mustard sosom i pecite još 5-10 minuta dok ne dobije lepu zlatnu koricu.
  9. 3. Priprema sosa:
  10. U maloj šerpici pomešajte med, senf, soja sos, jabukovo sirće i beli luk u prahu.
  11. Kuvajte na srednjoj vatri 3-5 minuta dok se ne zgusne.
  12. 4. Serviranje:
  13. Ostavite pečenicu da odstoji 10 minuta pre sečenja.
  14. Isecite na tanke kriške i prelijte ostatkom medeno-mustard sosa.
  15. Poslužite uz pečeni krompir i svežu salatu.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 350 kcal

Proteini: 30 g

Masti: 15 g

Ugljeni hidrati: 12 g

Saveti

Ako želite jači ukus, ostavite meso da odstoji u marinadi preko noći. Možete dodati i malo senfa sa zrncima za dodatnu teksturu i aromu.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.